MINISTROVE IGRE

Kako to da Igra prijestolja odlazi iz Hrvatske, a Maras se sve dogovorio?

21.08.2015 u 20:31

Bionic
Reading

HBO je i službeno u petak potvrdio da se šesta sezona Igre prijestolja neće snimati u Hrvatskoj, odnosno Dubrovniku. Zbog 'potreba priče i lokacije' najvjerojatnije se sele u Španjolsku. Zanimljivo je da su domaći mediji prije samo dva mjeseca izvještavali kako popularni serijal ostaje u Hrvatskoj još dvije sezone i da se tako dogovorio ministar obrtništva i rada Gordan Maras prilikom svojeg posjeta SAD-u

Maras se na sedmodnevni put u Washington, Las Vegas, Los Angeles i San Francisco uputio krajem travnja, a društvo su mu pravili tajnik kabineta Darko Baniček i savjetnica u kabinetu Majda Žujo

Nakon povratka ministarstvo je izvijestilo kako je jedan od rezultata tog puta dogovor oko nastavka snimanja serijala Igra prijestolja u Hrvatskoj za sljedeće dvije sezone i da je za to potencijalni budžet 30 milijuna kuna po sezoni.

'Tema sastanka bila je nastavak snimanja HBO-ovih serijala u Hrvatskoj, ali i ulaganja američkih investitora u gradnju filmskih studija i obnavljanje svjetske filmske produkcije u Hrvatskoj za što je, nakon sastanka, ostvaren kontakt s jednim od najvećih svjetskih studija koji je zainteresiran za Hrvatsku kao filmsku produkcijsku destinaciju', poručili su tad iz Marasovog ministarstva za Večernji list.


Maras je, pak, za RTL rekao kako detalje razgovora s potpredsjednikom HBO-a Jayom Roeweom ne može otkriti zbog poslovne tajne te kuće. Uz to je izjavio da je HBO jako zadovoljan financijskim poticajima koje im je Hrvatska dala za veliki posao u Dubrovniku.

'Interes RH je da oni tako nastave i dalje, osobito s ovakvom serijom kakva je Game of Thrones. Naš je interes da oni ostanu ovdje, da budu zadovoljni, da ih držimo kao malo vode na dlanu. Ali imaju oni i drugih projekata koji su interesantni za RH', govorio je tad ministar poduzetništva i obrta.