NAPLATA PARKINGA

Evo kako varaju turiste na Murteru

21.08.2015 u 14:47

Bionic
Reading

Uzmi turistu što možeš i dok možeš. Sezona je kratka pa svaka kuna u proračunu dobro dođe. Tom logikom očito se vode u Jezerima na otoku Murteru, pa naplaćuju parking i tamo gdje se on ne bi smio naplaćivati

Kako nam je javio čitatelj, priča s parkiranjem u Ulici Put Kučine nije od ovog ljeta, već traje nekoliko sezona i iako je i sam upozoravao lokalne vlasti na nelogičnosti, ništa se značajnije nije promijenilo.

Naime, kaže nam čitatelj čiji su podaci poznati redakciji, u navedenoj ulici nema označenih parkirališnih mjesta, riječ je o privatnim parcelama, a da situacija bude smješnija, s jedne strane ulice postoji znak koji označava zabranu zaustavljanja i parkiranja, ali ispod njega stoji drugi koji kaže da se parkiranje može platiti mobitelom.


'Prošlo ljeto su nakon upozorenja da se parking ne bi smio naplaćivati ukinuli naplatu, ali su ostali znakovi. Onaj tko zna da se parking ne plaća ovo ljeto to ni ne radi, ali turisti koji dođu po prvi put uredno utipkavaju brojeve mparkinga u mobitel i tako pune općinski proračun. To je čista prevara', navodi naš čitatelj.

Ivan Klarin
, načelnik Općine Tisno i Jezera, kazao je za tportal da mu je navedena ulica poznata, ali da parking nije u njegovoj nadležnosti, već komunalnog društva Ježinac. Iako smo u nekoliko navrata pokušali doći do Kristijana Jareba, direktora Ježinca, nismo uspjeli jer je, kako nam je rečeno, stalno bio na sastancima s poslovnim partnerima.