ONI KRENUŠE PREMA 'NAPRIJED'

Zagrebački SDP: Josipoviću nije otišlo 35, nego 11 SDP-ovaca s Trnja

17.08.2015 u 16:49

Bionic
Reading

Zagrebačka Gradska organizacija SDP-a opovrgnula je u ponedjeljak informaciju da je 35 članova SDP-a iz Trnja prešlo u nedavno osnovanu stranku Ive Josipovića, tvrdeći da je ispisnice predalo svega 11 od ukupno 339 članova trnjanskog SDP-a

Dio vodstva i članstva SDP-a u zagrebačkoj četvrti Trnje u ponedjeljak je objavio kako zbog podjela u stranci, zanemarivanja rada sa članstvom i neuvažavanja njihova mišljenja prelaze u stranku 'Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez' koju je nedavno osnovao bivši hrvatski predsjednik i bivši SDP-ovac Ivo Josipović.

Dosadašnji predsjednik SDP-a Trnje Mirko Drvar održao je zajedničku konferenciju za novinare s Josipovićem, na kojoj je objavio da je osobno napustio stranku, te da 'zbog podjela u SDP-u, zanemarivanja rada s članstvom te neuvažavanja njihova mišljenja', prelazi Josipoviću. Ustvrdio je da ga slijedi i velik broj članova SDP-a Trnje, a na pitanje koliko točno, odgovorio je da ih je 35.

U zagrebačkom SDP-u potvrđuju kako su zaprimili određen broj ispisnica, ali tvrde kako nije riječ o masovnom izlasku nego o 'redovitim fluktuacijama članstva u stranci'.

"U ponedjeljak je u Gradsku organizaciju predan određen broj ispisnica iz SDP-a Trnje. Riječ je o ispisnicama 11 članova, a ne 35 kako se medijski nagađalo tijekom nedjelje. Od toga je njih sedam kroz razgovor i sudjelovanje na konferenciji za medije potvrdilo autentičnost. S obzirom na to da Mjesna organizacija Trnje broji 339 članova, nema govora o masovnom izlasku nego o redovitim fluktuacijama članstva u stranci', stoji u priopćenju GO SDP-a.

Ističe se i kako je trenutno u proceduri upisa u SDP Trnje 17 novih članica i članova, koje će primiti sljedeće vodstvo te mjesne organizacije.

'SDP se zalaže za slobodu mišljenja i djelovanja, pa u tom kontekstu našim bivšim članovima želimo sreću i izražavamo zahvalnost za dosadašnji rad', dodaje se u priopćenju.