I DALJE BEZ KOMENTARA

Vulin o Glavašu: Neka institucije rade svoj posao

19.08.2015 u 10:59

Bionic
Reading

Dok državno odvjetništvo utvrđuje ima li elemenata prekršaja ili kaznenog djela, u HDSSB-u i dalje ne žele komentirati prošlotjedni status na Facebooku osnivača te stranke i člana Predsjedništva Branimira Glavaša, koji je, podsjetimo, na svom profilu na Facebooku pozirao s tzv. Hitlerovim vinom. Iz HDSSB-a samo šturo poručuju: Neka institucije rade svoj posao

Po svemu sudeći, HDSSB se i dalje ne želi miješati u ono što osnivač i član Predsjedništva stranke Branimir Glavaš objavljuje na svom profilu na Facebooku. Jasno nam je to do znanja prošli tjedan dao i potpredsjednik HDSSB-a i glasnogovornik stranke Karlo Šatvar, kazavši da neće komentirati ono što netko radi u privatno vrijeme.

Na tom tragu je i predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, a on smatra da je pitanje što je Glavaš objavio na Facebooku 'marginalna tema'.

Iako smo ga upitali hoće li biti kakvih sankcija za Glavaša, Vulin kaže da je sve o tom slučaju rekao prošli tjedan, kada je poručio da HDSSB ima jasne stavove o svim totalitarnim režimima te da s Glavaševom objavom na Facebooku stranka nema veze.

No dok Vulin smatra da se radi o marginalnoj temi, tako očito baš i ne razmišlja policija te ipak provjerava informacije o tome. 'Policija će prikupiti sve obavijesti vezano uz eventualnu objavu na profilu na Facebooku Branimira Glavaša te u suradnji i koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzeti sve daljnje mjere i radnje radi utvrđivanja možebitnih elemenata prekršaja ili kaznenog djela', odgovorili su prošli tjedan iz Ravnateljstva policije na upit tportala.

To da policija ipak obavlja neke izvide Vulin nije htio pretjerano komentirati. 'Kako se kaže - neka institucije rade svoj posao', zaključio je Vulin za tportal.

U međuvremenu posla se prihvatila zadarska policija. Policijski službenici PU zadarske su, sukladno svojim zakonskim ovlastima, o rezultatima izvida u konkretnom slučaju upoznali Općinsko državno odvjetništvo u Zadru radi donošenja njihove državnoodvjetničke odluke', kazali su za tportal u PU zadarskoj.