ISTRAŽUJE SE

Političari šokirani: Policija mora reagirati na Glavaševu provokaciju!

12.08.2015 u 13:35

Bionic
Reading

Iako je svojim provokacijama Branimir Glavaš već nekoliko puta zgrozio javnost, ovaj put su zbog objave fotografija s Hitlerovim vinom gotovo bez teksta ostali političari iz Osijeka i saborski zastupnici. Smatraju da bi zbog ovog Glavaševa ispada trebala reagirati i policija, dok u Glavaševoj stranci zasad nemaju komentara

Ispijanje Hitlerovog vina na terasi vikendice u Lukoranu na Ugljanu Branimira Glavaša očito je toliko zabavilo da je fotografije stavio na svoj facebook-profil, no ako se pita političare - zbog ovakvog veličanja nacizma, trebala bi reagirati i policija.

'Meni Glavaš u ovom slučaju izgleda kao malo dijete koje isprobava živce roditelja da vidi dokle može ići. On je i ranije imao razno-razne provokacije, i očito da svaki put kad ima želju za provokacijom pravosuđa, on to napravi', kaže za tportal osječka političarka i SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan.

Trebala biti stvar zdravog razuma da u ovom slučaju policija reagira, poručuje Borzan. Iako se odmah pojavila i tumačenje da je Glavaš namjerno izašao s ovakvom provokacijom kako bi u neugodnu situaciju stavio SDP, za koji se šuška da ne bi bježao od eventualne koalicije s HDSSB-om, Borzan na pitanje o eventualnoj koaliciji te dvije stranke nije imala komentara.

Osuda Glavaševa statusa na Facebooku stigla je i iz HNS-a, koji je nekoć s HDSSB-om bio u koaliciji u Osijeku.

'To je zastrašujuće. Da netko tko je osuđen za ratni zločin sjedi pored boce s Hitlerovim likom. Rekao bih da se komadići slagalice poklapaju. I ta fotografija i ovo što vidimo zadnjih dana, taj porast fašizacije društva', zgrožen je bio HNS-ov Igor Kolman.

Uvjeren je da policija treba reagirati. 'Ovo ne može biti dozvoljeno. Ili mora policija reagirati ili trebamo mijenjati zakone u ovoj državi', kaže Kolman za tportal.

Glavaševu provokaciju kratko je prokomentirao i HNS-ov Goran Beus Richembergh.

'Kaže stara izreka da se pametan čovjek stidi čime se budala ponosi', kaže HNS-ov zastupnik za tportal.

'Zakoni postoje i na organima reda je da ih provode', kaže za tportal HDZ-ov Gordan Jandroković. 'Očito da je ljetno vrijeme vrijeme u kojem ljudi na svaki način pokušavaju skrenuti pozornost na sebe. Ja to na taj način ne bih nikada radio', kaže Jandroković.

Za komentar smo upitali i u HDSSB-u, u čijem predsjedništvu Glavaš sjedi kao član. 'Nemamo komentara i nećemo komentirati što netko radi u privatno vrijeme', poručio je za tportal zamjenik predsjednika HDSSB-a i glasnogovornik stranke Karlo Šatvar.

Po svemu sudeći policija je zbog Glavaša ipak odlučila reagirati. 'Policija će prikupiti sve obavijesti vezano uz eventualnu objavu na Facebook profilu Branimira Glavaša te u suradnji i koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzeti sve daljnje mjere i radnje radi utvrđivanja možebitnih elemenata prekršaja ili kaznenog djela', odgovorili su iz Ravnateljstva policije na upit tportala.