Hrvatska PROTIV NUKLEARNOG ORUŽJA

Sabo primljen u udrugu 'Gradonačelnici za mir'

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo primio je pismenu potvrdu o pristupanju udruzi 'Gradonačelnici za mir' koju mu je poslao predsjednik te međunarodne nevladine udruge gradonačelnik Hirošime Tadatosci Akiba, izvijestio je ured vukovarskog gradonačelnika

VUKOVAR - 'Gradonačelnik grada Vukovara ovim se prihvatio zadaće da održava životnu sredinu koja građanima omogućuje da sigurno i kulturno žive, te da pridonosi postizanju trajna mira u svijetu', navodi se i podsjeća kako se u zadnje tri godine u povodu stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 18. studenoga u Japanu služi misa zadušnica za vukovarske žrtve i molitva za mir.

Nakon mise zadušnice za vukovarske žrtve u katedrali Urakami u Nagasakiju 2006. te u Memorijalnoj katedrali za mir u Hirošimi 2007. prošle je godine služena misa u crkvi sv. Ignacija u Tokiju, navodi se u priopćenju iz ureda vukovarskog gradonačelnika.

Međunarodna nevladina udruga 'Gradonačelnici za mir' djeluje od svibnja 1991. i svake četvrte godine organizira opću konferenciju u Hirošimi i Nagasakiju te utječe na slične udruge kako bi se povećala svijest međunarodne zajednice da je prijeko potrebno uništiti nuklearno oružje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još