USHIĆENA PREDSJEDNICA

Nadam se da će ovaj mimohod biti uvod u gospodarsku oluju

04.08.2015 u 14:29

Bionic
Reading

'Nadam se kako će mimohod ove godine biti uvod u svojevrsnu 'gospodarsku oluju' koja bi trebala donijeti bolje uvjete za život u Hrvatskoj', kazala je hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović uručivši odlikovanja, promaknuća i pohvale aktivnim i umirovljenim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske na svečanoj akademiji u Ministarstvu obrane

Čestitajući okupljenima Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 20. obljetnicu vojno-redarstvene operacije 'Oluja', hrvatska predsjednica je kazala kako se danas prisjećamo svih poginulih hrvatskih branitelja - pripadnika oružanih i redarstvenih snaga, kako onih koji su poginuli u operaciji 'Oluja', tako i svih branitelja, ali i civilnih žrtava poginulih u Domovinskom ratu, izvijestili su iz Ureda predsjednice. Prisjetivši se dana uoči 'Oluje', predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je, osim one stvarne bojišnice, tih dana postojala i ona druga koja se vodila u diplomaciji i međunarodnim odnosima. Ta bojišnica se, naravno, nikako ne može usporediti s vojnim aktivnostima, jer nisu bili ugroženi životi, no imala je svoj značaj za Republiku Hrvatsku u međunarodnim odnosima, kazala je hrvatska predsjednica.

Predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je kako je operacija 'Oluja'' bila čista, legitimna i briljantna vojna operacija kojom je, osim oslobađanja okupiranog područja Republike Hrvatske, spriječena mogućnost genocida u susjednoj Bosni i Hercegovini te je donijela uvjete za stvaranje trajnog mira.

Što se tiče Oružanih snaga Republike Hrvatske, Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica istaknula je nužnost daljnjeg obučavanja pripadnika Oružanih snaga, ali i ulaganja u tehniku koja će doprinositi razvoju primarnih sposobnosti Oružanih snaga. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom kako građani u Hrvatskoj prema istraživanjima imaju najveće povjerenje upravo u instituciju Oružanih snaga i dodala kako se nada da će tako biti i ubuduće.

Svoje obraćanje uzvanicima, promaknutim, odlikovanim i pohvaljenim aktivnim i umirovljenim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga, Predsjednica Republike zaključila je riječima kako je mimohod Oružanih snaga 1995. godine bio uvod u vojno-redarstvenu operaciju 'Oluja'. 'Nadam se kako će mimohod ove godine biti uvod u svojevrsnu 'gospodarsku oluju' koja bi trebala donijeti bolje uvjete za život u Hrvatskoj', kazala je hrvatska predsjednica.

Povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana branitelja te 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Oluja', Predsjednica Republike je posebnu čestitku uputila svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske u zemlji i inozemstvu, svim pripadnicima policije, ali i vatrogasaca i svim drugim žurnim službama koje bi trebale činiti novi koncept naše Domovinske sigurnosti.