OLUJA I U SPLITU

Baldasar i branitelji razvili gigantsku hrvatsku zastavu

04.08.2015 u 13:42

Bionic
Reading

Gigantska hrvatska zastava, dugačka dvadeset i široka sedam metara, razvijena je u utorak ujutro na južnom pročelju zgrade splitske gradske uprave Banovine, označivši početak proslave dvadesete godišnjice Oluje i u ovom gradu

Trobojnicu su zajednički izbjesili gradonačelnik Ivo Baldasar i predstavnici braniteljskih udruga grada, nakon što su prethodno položili vijence na Središnjem križu, Groblju hrvatskih branitelja i Spomen obilježju poginulim Bošnjacima - braniteljima u Domovinskom ratu, na gradskom groblju Lovrinac, kao i u Parku hrvatskih branitelja ispred same Banovine. Počast su odali i predstavnici Županije, Ureda državne uprave, Hrvatske ratne mornarice i policije.

'Čini mi se da je nikad brojnije obilježavanje, nikad više branitelja i građana. Zaista je veličanstveno. Posebno me veseli što Split pokazuje lijepo lice zajedništva', kazao je Baldasar čestitavši Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

U splitskom gradskom kotaru Sućidar već sinoć je tradicionalno glavom platio vol na ražnju, kojim su počašćenje tisuće građana. Danas se, pak, program nastavlja misom zahvalnicom i mimohodom branitelja sa zastavama ratnih postrojbi, a potom koncertom na Rivi i vatrometom, nakon čega će građanima biti podijeljeno 750 kilograma pečenih srdela.

U Gradskoj luci privezana je raketna topovnjača 'Šibenik', koju će građani moći posjetiti od 16 do 20 sati.