BEBIĆ I MESIĆ S POTPREDSJEDNICOM DUME

Očekujemo nove ruske investitore u Hrvatskoj

13.10.2009 u 12:51

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga Sabora Luka Bebić razgovarao je u utorak u Saboru s potpredsjednicom ruske Dume Ljubov Sliskom o poticanju ruskoga ulaganja u hrvatsko gospodarstvo te o turizmu i energetici

Naslov okvira

Stjepan Mesić primio je u utorak u Zagrebu potpredsjednicu ruske Dume i s njom razgovarao o hrvatsko-ruskim odnosima, te o nekim pitanjima vezanima uz stanje u široj regiji, priopćeno je u utorak iz predsjednikova ureda.

U većini tema o kojima je bilo riječi dvije su strane imale podudarna mišljenja, što se osobito odnosi na potrebu jačanja gospodarske suradnje, a Mesić je naglasio kako bi obje strane trebale u svojim nastupima biti agresivnije, te je još jednom iskazao interes za pojačanim investicijama iz Rusije u Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.

'Očekujemo jačanje ruskih investicija, a turistički je posjet ove godine bio jako dobar zbog ukidanja viza', rekao je Bebić novinarima nakon sastanka i dodao kako se očekuje i intenziviranje hrvatskih turističkih posjeta Rusiji.

'Razgovarali smo o unaprjeđenju parlamentarne suradnje kao i o suradnji dviju zemalja na području transporta i energetike', nastavio je predsjednik Sabora. 'Otvorili smo mnoga pitanja od zajedničkog interesa, kao što je pitanje mogućih ruskih investicija u hrvatsko gospodarstvo', rekao je Bebić, a potpredsjednica ruske državne Dume Ljubov Sliska kazala je kako je u razgovorima dotaknuto i pitanje Vladimira Jevtušenka, ruskoga milijardera koji je imao nekih problema s ulaganjem u Hrvatskoj.

'Mi smo otvorena zemlja, želimo suradnju na svim poljima i rješavanje svih pitanja', rekao je Bebić. 'Sporna ćemo pitanja pokušati riješiti u korist onih koji su zainteresirani. Očekujem skoro otvaranje novog investicijskog ciklusa' za ruske investitore u Hrvatskoj, rekao je Luka Bebić.

Po Bebićevim riječima, do kraja godine predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor posjetit će Rusiju i sastati se s ruskim premijerom Vladimirom Putinom. Ljubov Sliska koja boravi u službenom posjetu Zagrebu sastat će se i s predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerkom Jadrankom Kosor.