POLEMIKA O OLUJI

Documenta, SNV i SENSE: Mišetić laže o našoj prezentaciji

02.08.2015 u 17:46

Bionic
Reading

Nakon što je čikaški odvjetnik Luka Mišetić na svom blogu objavio post pod naslovom 'Malo istine o Oluji' u kojem ističe da se u prezentaciji Srpskog narodnog vijeća, Documente i agencije SENSE namjerno zataškava ono sto je Haaški tribunal utvrdio u presudama u slučaju Gotovina, danas je Documenta objavila reakciju u kojoj se ističe da u njihovoj prezentaciji nema drugih zaključaka osim zaključaka sudskih vijeća

'Luka Mišetić, najblaže rečeno, lažno predstavlja našu prezentaciju - u njoj nema drugih zaključaka osim zaključaka sudskih vijeća (Prvostupanjskog i Žalbenog te Međunarodnog suda pravde)', ističe se u priopćenju Documente.

Pitajući se što bi mogao biti Mišetićev problem, iz Documente odgovaraju: 'Ili mu se ne dopadaju dokazi (koje su on i njegov tim predočili) ili ga je strah da bi netko mogao zaključiti da oslobađajuća presuda njegovu klijentu nije plod njegovih tobožnjih odvjetničkih kvaliteta, već rezultat sticaja nekih drugih, dobro mu poznatih, okolnosti. No, to je druga, i duga, prica'.

Iz Documente napominju da neki mediji uopće nisu izvijestili o njihovoj press konferenciji ali su prenijeli odgovor na nju odvjetnika obrane Luke Mišetića.

Također, ističu da je Mišetić svoj odgovor na njihov interaktivni narativ napisao i objavio prije nego što je on predstavljen.

'U skladu s najboljom tradicijom Divljeg zapada ili Čikaškog podzemlja: prvo pucaš a onda pitaš 'Tko je'?' zaključuje se u priopćenju Documente.