SPAJANJE NESPOJIVOG

Hoće li Josipović preko Čačića u Bandićevo krilo?

30.07.2015 u 13:05

Bionic
Reading

Lider Reformista Radimir Čačić krenuo je u ambiciozno okupljanje iskusnih političara s centra, dogovori o potencijalnoj predizbornoj suradnji započeli su s Ivom Josipovićem i njegovom novoosnovanom strankom Naprijed Hrvatska, a dogovori s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor već su uznapredovali. Hoće li Čačićeva politička platforma na centru obuhvatiti i Milana Bandića i njegov 365, još je otvoreno pitanje

I Radimir Čačić i Ivo Josipović u izjavama za tportal ističu kako još uvijek nisu dogovarali detalje buduće suradnje, ali im je obojica želja da se postigne dogovor o predizbornoj suradnji.

Jadranka Kosor rekla nam je da vodi ozbiljne razgovore o mogućoj izbornoj suradnji s Čačićem, ali da još odluke nije donijela. S Josipovićem nije prije razgovarala o potencijalnom zajedničkom nastupu na izborima, a oboje smatraju kako ipak pripadaju prilično različitim politički opcijama – Kosor desnom, Josipović lijevom centru.

Ipak, povezuje ih Radimir Čačić koji kaže kako je okupljanje onih koji žele drukčiju Hrvatsku i znaju da je mogu ostvariti naprosto društvena potreba.

'Naše biračko tijelo svi su oni kojima je potpuno jasno kako se Hrvatska vrti u zatvorenom krugu i da je državni parazitizam drži kao zatočenicu. Sposobnost je dokazano nepostojeća u slučaju SDP-a i HDZ-a, rezultati ne postoje i to mora prestati', ističe Čačić, uvjeren kako će okupiti ekipu koja je u stanju u već beznadnom Hrvatskom društvu pokrenuti promjene.

Dok s Čačićem dogovara suradnju, Josipović paralelno razgovara i s brojnim regionalnim i manjim strankama ljevice, a pohvalio nam se i kako mu najviše pristupaju ljudi iz SDP-a i HNS-a te poneki laburisti.

I on zagovara šire političko okupljanje na centru pa mu je, u tom kontekstu, angažman Čačića na privlačenju i lijevih i desnih izuzetno zanimljiv.

Kad smo Josipovića pitali bi li mogao izborno surađivati i s Milanom Bandićem, kazao je kako to pitanje nije otvoreno što se njega tiče, ali da ne bi imao ništa protiv da Čačić dogovori suradnju i s Bandićem. Sam Čačić kaže kako još nije o tome razgovarao s Bandićem i kako o svim opcijama želi otvoreno razgovarati sa svim potencijalnim partnerima.

Inače, ovih je dana Josipovićeva Naprijed Hrvatska od zagrebačkog gradonačelnika Bandića dobila na korištenje prostor od 200 četvornih metara u Ulici Pavla Hatza, u istoj zgradi u kojoj je prošle godine Bandić smjestio Čačićeve reformiste.