KOMUNALCI REAGIRALI NA PISANJE TPORTALA

Predsjedniku 'Rijeke' zabranjeni radovi na Pagu

30.07.2015 u 10:24

Bionic
Reading

Predsjedniku Nogometnog kluba Rijeka Damiru Miškoviću hitno su zabranjeni svi građevinski radovi u mjestu Miškovići na Pagu, gdje teški strojevi već tjednima uređuju okoliš obiteljske vile uz more usprkos jasnoj komunalnoj odluci da se takvi zahvati ne smiju obavljati od 15. lipnja do 15. rujna. Komunalni redari danas ponovno izlaze na teren i ako utvrde da je njihova zabrana prekršena, Miškoviću prijeti od 100 do 150 tisuća kuna globe

Kako je tportal prvi otkrio, oko kuće u vlasništvu Rijekinog predsjednika i njegovog oca ovog ljeta u tijeku su opsežni neimarski pothvati na kojima su angažirani bageri, kamioni i pikameri koji od zore do mraka stvaraju ogromnu buku i koji su, po svjedočenjima susjeda, iz mjesta potjerali nezadovoljne turiste. Damir Mišković pokušao nam je objasniti da 'ne gradi on nego njegov tata', a potom i ustvrdio da ni to nije točno nego da 'mjesni odbor uređuje plažu i šetnicu uz more'.

Njegove informacije nisu se pokazale točnima jer je dio šetnice ispred njegove kuće već uređen, što se vidi i iz priloženih fotografija. U samom mjesnom odboru i 'odboru za uređenje mjesta', kako se naziva tijelo kojemu je svojedobno pomogao, odbili su odgovoriti na pitanja tportala.

Miškovićevi susjedi, pak, otvoreno tvrde da predsjednik Rijeke ima velike popuste kod lokalne vlasti jer je jedan od njezinih financijera, a upozoravaju da su istu situaciju imali i prošle godine, kada se gradila vila od otprilike 150 kvadrata. Tada nijedna služba nije reagirala na njihove prijave. i upozorenja da bi zakoni i propisi za sve trebali vrijediti jednako.

Nakon reakcije tportala ovaj put se ipak nešto dogodilo pa su iz Grada Paga na teren poslali komunalnog redara koji je obavio nadzor i izrekao zabranu daljnjih radova.

'U dijelu građevinskog naselja Miškovići doista se izvode građevinski radovi, čime je počinjena povreda Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone kojom je propisano da se u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna zabranjuje gradnja objekata', obavijestili su nas iz Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Paga. Također, kažu, Mišković je prekršio i Zakon o gradnji koji lokalnim jedinicama dozvoljava da odrede period godine u kojemu se ne smiju izvoditi zemljani radovi i radovi na izgradnji konstrukcije građevine.

'U konkretnom slučaju ne radi se o građevini ili o radovima za koje je utvrđen interes Republike Hrvatske. Propisano je da komunalni redar rješenjem ima pravo investitoru, vlasniku ili drugoj stranci narediti privremenu obustavu radova. Ako se s njima nastavi, komunalni redar ima pravo spriječiti ih izricanjem novčanih kazni', objasnili su u Gradu Pagu.

Lokalni komunalci stoga su još jučer izrekli svoju zabranu, a već danas će ponovno na teren i ako utvrde njezino kršenje, Miškoviću slijedi novčana kazna.