VRAĆA SE LJETO

Još malo pljuskova pa preko +35

30.07.2015 u 09:59

Bionic
Reading

U narednih nekoliko dana vrijeme još uvijek neće biti potpuno stabilno iako će s južinom temperature biti u postupnom porastu. Do kraja tjedna, osobito u petak, posvuda su još mogući pljuskovi. Od ponedjeljka nam stiže stabilizacija te duže razdoblje sunčanog i toplog vremena s maksimalnim temperaturama koje bi mjestimično mogle prelaziti 35°C

U petak ujutro u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će promjenjivo do pretežno oblačno, a još će mjestimice biti kiše ili lokalnih pljuskova. Već tijekom prijepodneva očekuje se postupan prestanak oborina te razvedravanje. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, povremeno uz nešto više oblaka, a poslijepodne je moguć i poneki pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura te sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 20 do 25°C, na sjeveru koji stupanj niža. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 26, a na Jadranu od 27 na sjeveru do 33°C na jugu.

U subotu će biti pretežno sunčano i toplije. Tijekom poslijepodneva mjestimice je moguć jači razvoj oblaka te poneki lokalni pljusak, uglavnom u gorju i zaleđu Dalmacije. U unutrašnjosti će puhati slab istočnjak i jugoistočnjak, a na Jadranu uglavnom jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 12 do 16, a na Jadranu od 21 do 26°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati između 28 i 33°C.

U nedjelju će biti pretežno sunčano i toplije, ali nestabilnije pa će mjestimice biti više oblaka uz veću mogućnost za lokalne pljuskove. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 19, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna kretat će se od 30 do 35°C.

Tijekom ponedjeljka vrijeme će se postupno stabilizirati. Prema trenutnim prognostičkim materijalima u nastavku sljedećeg tjedna ne očekuje se značajnija promjena vremena pa će biti uglavnom sunčano i još malo toplije.

Temperature mora trenutno se kreću od 24 do 28°C. Najviše su pale na Kavarneru, no u narednim danima ondje će ponovno rasti.