SPORNA DONACIJA

Predsjednica Grabar Kitarović razriješila Vesnu Balenović

29.07.2015 u 16:06

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović razriješila je Vesnu Balenović s mjesta povjerenice za zviždače, priopćili su iz Ureda predsjednice

Odluka je donesena, navode iz Ureda predsjednice Grabar Kitarović, nakon potvrđene informacije kako je Udruzi Zviždač 2011. Ina uplatila donaciju u iznosu od 500 tisuća kuna, o čemu predsjednica Republike nije imala saznanja u trenutku imenovanja Vesne Balenović na mjesto povjerenice za zviždače.

Predsjednica drži, navode iz Ureda, kako je prihvaćanjem takve donacije nepovratno narušena vjerodostojnost i nepristranost Vesne Balenović, inače dugogodišnje predsjednice Udruge Zviždač, kao njezine povjerenice za zviždače.

Odluka o razrješenju stupa na snagu danom donošenja. Tportal je kontaktirao Vesnom Balenović, a ona nije bila voljna komentirati otkaz na Pantovčaku. Samo je kratko kazala da je još uvijek u svom uredu na Pantovčaku, pakira stvari i uskoro će se obratiti javnosti priopćenjem pa će se vidjeti pravi razlozi razlaza s predsjednicom.

Vesna Balenović jedna je od najpoznatijih hrvatskih zviždačica, a poznata je postala upravo svojom ustrajnom borbom protiv, kako ona smatra, nepravednog otkaza u hrvatskom naftnom gigantu. Stoga spomenuta donacije Ine Udruzi Zviždač posebno čudi.

Podsjetimo, predsjednica je 24. ožujka imenovala Vesnu Balenović povjerenicom za zviždače, što joj je obećala u predizbornoj kampanji.

Nakon imenovanja je za tportal izjavila 'da će odlučno, još snažnije i energičnije nego dosad s predsjednicom raditi na zaštiti ljudskih i radnih prava zviždača u Hrvatskoj'. U predizbornoj kampanji se spekuliralo da je Balenović nudila svoju podršku Ivi Josipoviću, zauzvrat tražeći da joj sredi posao u Ini. Nakon što ju je on odbio okrenula se tadašnjoj kandidatkinji Grabar Kitarović, a ona joj je obećala mjesto povjerenice za zviždače.