DO KRAJA KOLOVOZA

Čovjek brži od kiše otvorit će novi most u Zagrebu

28.07.2015 u 12:38

Bionic
Reading

Novi most iznad podvožnjaka u Miramarskoj ulici Zagreb će dobiti do kraja kolovoza, a zbog njegove montaže, promet kroz dio Miramarske bit će zatvoren na par dana, najavio je gradonačelnik Milan Bandić za aktualnog sata na sjednici Gradske skupštine

Bandić je odgovarajući na pitanje Nenada Livuna (SDP) kazao kako se i on pitao gdje je most, a onda mu je naknadno rečeno da se ne montira na licu mjesta već u radionici.

'Riječ je o mostu od stakla, čelika i drveta koji se montira u radionici. Zbog njegove montaže, zatvorit ćemo ulicu na par dana, ali to će se dogoditi tek nakon vojnog mimohoda i do kraja kolovoza most će biti postavljen', kazao je Bandić.

Tomislava Stojaka
(HNS) zanimalo je pak što se događa na Branimirovoj tržnici i zašto obavijesti o iseljenju dobivaju i oni koji su desetljećima uredno ispunjavali svoje obveze prema Gradu. Izrečeno je razljutilo gradonačelnika koji je povišenim tonom odgovorio kako će se samo iseliti oni koji su bespravno u lokalima na tržnici dodavši da će ona u budućnosti podsjećati na bečki Markt i madridski Mercado.

'Sada je to izvor zaraze, napravit ćemo tamo centar izvrsnosti', uvjeravao je zastupnike Bandić.

Dominik Etlinger (SDP) požalio se da je na put do Skupštine krenuo bez kišobrana, slikao je usput fasade koje za takvih dana izgledaju još oronulije pa je u nekoliko slajdova prezentirao viđeno i napao gradonačelnika da nije dovoljno učinio za obnovu fasada u središtu grada.

'Niste ponijeli kišobran? Pa Vi ste mlad čovjek, što će vam kišobran! Kad sam bio Vaših godina, ja kišobran nisam nosio jer sam bio brži od kiše. Nemojte Vi meni te fotografije pokazivati. Razočarali ste me, imate ih samo nekoliko, a ja takvih imam 3.500. Dva najveća problema u gradu su išarane fasade i neuređene veže. Mi sa 25 posto sufinanciramo obnovu fasada. Ne možemo mi nekoga prisiliti da uredi privatno vlasništvo. Ljudi ne shvaćaju da kad bi uredili fasade, za 15 do 20 posto podignuli bi vrijednost svoje nekretnine', kazao je gradonačelnik i dodao da model koji je grad razvio nije u potpunosti postigao uspjeh i da ni on sam nije zadovoljan tempom kojim se fasade obnavljaju.