ZAPOŠLJAVANJE RODBINE PRIJE SVIH

Bandić: ZET-ov je potez protuustavan i protuzakonit

28.07.2015 u 12:01

Bionic
Reading

'Ne mogu vjerovati da je to napravljeno jer je to protuustavno i protuzakonito', bila je reakcija zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nakon što je doznao da je Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a objavio da je s upravom Podružnice dogovoreno da prednost pri zapošljavanju u ZET-u imaju djeca ili supružnici njegovih radnika

Dogovor protivan zakonima, Ustavu i zdravom razumu sindikat je objavio stranicama Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske.

'Ustavno je pravo svakoga da ravnopravno konkurira za svako mjesto i za posao. Ako su to stvarno napravili, to je neozbiljno i neodgovorno. Ne možemo to raditi. To je suludo. Ne vjerujem ja da je to, to', uvjeren je bio Bandić.

Ljuba Žgela
, predsjednica Uprave ZET-a nije bila dostupna za komentar navedenog dogovora, a članica Uprave Holdinga Danijela Franić dogovor nije željela prokomentirati 'dok ne dobije potpunu informaciju'.
Zato su za komentar bili raspoloženi šefovi zagrebačkog SDP-a i HDZ-a Davor Bernardić i Andrija Mikulić

Obojica drže kao i Bandić da se radi o dogovoru protivnom zakonima RH koji diskriminira sve ostale osim rodbine ZET-a.

Objavu sa stranica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske prenosimo u cijelosti:

'Na sastanku predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika s Upravom podružnice postignut je dogovor da prioritet pri zapošljavanju u podružnici ZET-a prednost imaju djeca ili supružnici naših radnika.

Na zahtjev Sindikata upućen prema Upravi podružnice i Upravi ZGH već je zaposlen veći broj parkirača i vozača autobusa, gdje se u dobroj vjeri vodilo brige o navedenom dogovoru. Nastavljamo s pritiskom za zapošljavanjem još određenog broja vozača autobusa, parkirača (kako bi parkirači koji već rade na tim poslovima mogli sukladno zahtjevu ići u promet), vozača tramvaja i drugih radnika koji su neophodni za funkcioniranje podružnice u cijelosti', stoji u objavi.