LINIĆEV UDAR

Kako će Milanović osigurati radna mjesta, kad je bahati neradnik?

28.07.2015 u 14:11

Bionic
Reading

Dobro je da je oko Savudrijske vale došlo do suglasja, ali izbori se dobivaju osiguranjem radnih mjesta, a aktualni premijer je, između ostalog i neradnik, poručio je bivši ministar financija i nezavisni saborski zastupnik Slavko Linić, gostujući u Novom danu N1 televizije

Komentirajući događaje oko Savudrijske vale upitan podupire li suglasje stranaka, Linić je gostujući u Novom danu N1 televizije odvratio: ' U svom tom zlu to je jedina dobra stvar. Vidi se da se može naći zajednička rješenja i vidimo da as nacionalni interesi ujedinjuju'. No, smatra da Zoran Milanović na ovoj temi teško može dobiti izbore jer 'onaj tko osigura radna mjesta i mirovine će dobiti izbore'.

Osvrnuo se i na odluku kojom je Ustavni sud srušio presude protiv Ive Sanadera, komentirajući i odnos Ine i MOL-a te je podsjetio da je pet milijuna eura Robert Ježić trebao vratiti u proračun: 'O MOL-u ne mogu ništa dobro reći. Došli su kao strateški partner koji je trebao ulagati, a ništa nisu napravili osim što su uništili sve. To nije dobro i za mene MOL nije dobrodošao. Sanader je učinio štetu, a odluka pokazuje koliko je loše stanje u pravosuđu. Ustavni sud je ocjenjivao sudske postupke, a ne krivicu Sanaderu. To je ružna slika našeg pravosuđa, pa građani mogu biti samo razočarani'.

Što se tiče rada Vlade, Linić je podsjetio i da je koalicijska vlada svašta najavljivala, a strateških investicija nema. Prema tome, deficit i javni dug su rezultat toga što nema radnih mjesta. Neka kažu koliko su zaposlili ljudi'. Aktualnog ministra financija Borisa Lalovca nije želio komentirati, ali je ustvrdio da je Ministarstvo financija s njim na čelu bilo najuspješnije ministarstvo jer su vodili računa o građanima.

Požalio se da su predstečajne nagodbe bile dobar potez, ali da nisu polučile veće rezultate jer je Milanović ratovao s njim, a i Narodna banka nije do kraja prepoznala projekt: 'Teško je razumjeti da u medijima koji su svi prošli predstečajne nagodbe, većina novinara bila protiv. Nema nikakvih sudskih postupaka, osim onog sa Spačvom, ali to je glupost premijera'.

Komentirao je Linić i optužnicu protiv Nade Čavlović Smiljanec, kazavši kako su dok je on bio ministar, imali informacije da se proces sprema'. 'Mi u internim nalazima nismo našli da je ravnateljica Porezne uprave bila u tome, ali to je stvar pravosuđa. Po meni lokalna uprava nije bila odgovorna u naplati. Vlada je zakonski osmislila kako pomoći i nije trebalo ići protuzakonito. Nitko nema pravo osobno odlučivati kome oprost, a kome ne. Na mene nitko nije vršio pritisak, a postojali su zakonski modeli'.

Što se tiče mimohoda u Zagrebu uoči 20. obljetnice Oluje, Linić je kazao da on neće prisustvovati te je upozorio da je to nepotreban trošak, a po pitanju izlaska na izbore kazao je da je 'još uvijek sve otvoreno'.

Razmatrajući razmišljanja da SDP može pobijediti jedino ako se udruži sa strankom bivšeg predsjednika Ive Josipovića i OraH-om, Linić je kazao: 'Problem je Milanović. On dijeli, a ne spaja. Misli da je najpametniji, a ja više nikada neću s Milanovićem. On je neodgovoran i bahat čovjek, a i neradnik je'. Upitan znači li to da HDZ preuzima vlast, Linić je odvratio: 'Bolji su u šest izbornih jedinica po anketama, a tu je i dijaspora. Po meni imaju velike izglede'.