PREVELIKA POTROŠNJA

HDZ-ovac Jerolimov odlazi iz politike

24.07.2015 u 15:25

Bionic
Reading

Ante Jerolimov, saborski zastupnik HDZ i načelnik Preka na Ugljanu i predsjednik općinskog odbora HDZ-a odlučio je napustiti sve funkcije uključujući i onu saborskog zastupnika. Da odlazi iz politike Jerolimov je potvrdio za Antenu Zadar kazavši kako donesena odluka nije posljedica afere s diplomom, već da je odluku donio samostalno, nakon dugo razmišljanja, jer se potrošio.

'Koliko god mi bilo teško donijeti tu odluku, smatram da je ona ispravna i racionalna. Kroz ovih 14 godina fizički i psihički sam se u potpunosti iscrpio, a ni zdravstveno stanje mi više nije besprijekorno', kazao je Jerolimov za Antenu Zadar.

Mjesto načelnika Preka preuzet će Karlo Novoselić, koji je na posljednjim lokalnim izborima 2013. godine izabran na funkciju donačelnika. Iako za to potvrde još nema u Saboru bi ga po svoj prilici mogao zamijeniti Dinko Bošnjak.

U posljednjih godinu i pol u dva navrata ostao je bez zastupničkog imuniteta.

Naime, u lipnju 2013. godine Jerolimovu je na Općinskom sudu u Zadru počelo suđenje zbog kaznenog djela protiv okoliša protupravnom gradnjom, i to zbog optužbe za ilegalne građevinske radove u zaštićenom obalnom području u Sutomišćici na Ugljanu.

Kako je na prijedlog županijskog HDZ-a zamijenio Božidara Kalmetu u Saboru kada je ovaj izabran za gradonačelnika Zadra, kazneni postupak protiv Jerolimova bio je prekinut jer ga je od suđenja štitio novostečeni zastupnički imunitet. Ali to je je trajalo do siječnja 2014. godine, kada mu je odlukom Mandatno-imunitetnog povjerenstva imunitet jednoglasno ukinut.

Drugi put je bez imuniteta ostao u travnju 2015. godine na zahtjev Državnog odvjetništva u Zadru koje je to zatražilo kako bi se protiv njega pokrenuo kazneni postupak zbog krivotvorenja diplome Ekonomskog fakulteta.