OSTAJE 'OBIČNA SUTKINJA'

Zbog Žužića smijenjena šefica suda u Gorici

12.10.2009 u 16:36

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović za tportal.hr potvrdio je da je smijenio v. d. predsjednicu Općinskog suda u Velikoj Gorici Irenu Kvaternik, jer je dopustila sukob interesa kada je za sutkinju velikogoričkom tajkunu Željku Žužiću odredila njegovu suprugu Vesnu Žužić

'Imam najavu da će sud protiv Vesne Žužić pokrenuti disciplinski postupak, ali da se to ne dogodi, pokrenuo bih ga sam', rekao je ministar Šimonović i objasnio da je v. d. predsjednica suda Kvaternik pogriješila 'iz obične nepažnje, a ne iz zle namjere'.

Vesna Žužić - zaprepaštena

Vesna Žužić izjavila je za RTL da je 'iznenađena i zaprepaštena' takvom odlukom, jer je 'apsolutno sve po zakonu'.

Naime, državno odvjetništvo je najprije zatražilo izuzeće sutkinje Žužić od v. d. predsjednice suda Kvaternik koja je na to odgovorila dopisom da na tu odluku nije dopuštena žalba.

Iako gubi svaku mogućnost da postane predsjednica suda, Kvaternik ostaje na poziciji 'obične sutkinje' koja ni na 'drugi pogled' ne preispituje činjenicu da sutkinja i optuženik imaju isto prezime. Suvišno je onda isticati i da su Kvaternikova i 'tajkunski' Žužićevi iz Velike Gorice, koja i nije tako veliki grad da bi 'nepažnja' bila dovoljna isprika.

Ministar Šimonović kaže da je najvažnije da se pošalje poruka svim predsjednicima sudova i sucima te ostatku države da 'treba paziti i brižno raditi na izbjegavanju sukoba interesa.'