GLAVAŠ O PANDORINOJ KUTIJI

Ratni zločinci neće se izručivati još barem 15 godina

12.10.2009 u 15:02

Bionic
Reading

'Nitko nije spreman otvoriti Pandorinu kutiju u kojoj se nalazi 14.500 predmeta kao što je moj, a ja imam provjerenu informaciju da u narednih 15 godina neće doći do sporazuma između država na Balkanu o izručenju koje je ratne ili političke prirode', kazao je Branimir Glavaš

Ministar pravosuđa Hrvatske Ivan Šimonović izjavio je da su sve države u regiji spremne potpisati ugovore zaključenjem dvostranih sporazuma o izručenju u države regije, ali samo za djela organiziranoga kriminala i korupcije. Međutim, on je dodao da još nije predviđeno da ti ugovori obuhvaćaju i ostala kaznena djela.

Ovakvim dvostranim ugovorima bio bi zahvaćen riječki kirurg Ognjen Šimić koji je utočište od hrvatskog pravosuđa, poput Glavaša, našao u BiH.

Glavaš poručuje Hrvatskoj da, ako ima hrabrosti i iskrenosti, proslijedi njegov slučaj pravosuđu u BiH. 'Neka iz Hrvatske predaju moj spis pravosuđu BiH i spreman sam odmah izaći pred pravosuđe BiH i u ponovljenom postupku se braniti.'

'Hrvatskom pravosuđu ne vjerujem, hrvatsko pravosuđe ne priznajem i ne želim pred hrvatskim pravosuđem stajati, ja sam pred hrvatskim pravosuđem stajao i dobrovoljno se četiri godine branio, a branio sam se zato što nisam kriv. Nisam kriv, vjerovao sam u pravnu državu, međutim prevario sam se i više mi ne pada na pamet polemizirati s hrvatskim pravosuđem', kazao je Glavaš za biznis.ba.