NAKON SASTANKA UGODNOG U HUP-u

SDP se nada da će mu građani još jednom dati povjerenje

22.07.2015 u 16:42

  • +2

Sastanak SDP-a s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Bionic
Reading

Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca te premijer Zoran Milanović i SDP-ovi gospodarski ministri odradili su središnjici SDP-a otprilike jednosatni sastanak na kojem su prošli i kroz HUP-ovih 16 pitanja, doduše, bez konkretnih odgovora, a potpredsjednik Vlade Branko Grčić najavio je da će Vlada na sutrašnjoj sjednici smanjiti naknadu vodnog doprinosa, čime će gospodarstvenicima na godišnjoj razini ostati 40 milijuna kuna više, piše Večernji list

Predsjednica HUP-a Gordana Deranja novinarima je rekla kako je sastanak sa SDP-ovcima bio vrlo ugodan: 'Tema je, naravno, bila i onih naših 16 pitanja koja smo postavili svim strankama. Nismo razgovarali o konkretnim odgovorima na svih 16 pitanja, ali prošli smo niz gospodarskih tema, prijedloga i ovo je bila jedna podrška dijalogu pred parlamentarne izbore. Mi u HUP-u smo zadovoljni što je tema naših 16 pitanja dobila svoj zamašnjak jer smo o njima razgovarali s gotovim svim parlamentarnim strankama do sad'.

U ime SDP-a novinarima se obratio Grčić, koji je rekao da se razgovaralo o nastavku provedbe ključnih reformi Vlade, posebno onih koje mogu još jače pogurati gospodarstvo koje napokon izlazi iz krize: 'U tim reformama nalaze se i dodatna porezna rasterećenja za gospodarstvenike. Imamo sve bolje pokazatelje o gospodarstvu. Sada su naša očekivanja još veća. To ohrabruje i Vladu, ali i gospodarstvenike'.

SDP će, piše Večernji list, nastaviti razgovore s HUP-om te će do službenog početka kampanje predstaviti program koji će se temeljiti na radu Vlade i njezinim planskim dokumentima, naime, kako je kazao Grčić: 'Mi se ne možemo daleko odmaknuti od toga, osim što ćemo, naravno, u program unijeti stvari koje gledaju prema novom četverogodišnjem mandatu. Nadam se da će nam građani još jednom dati povjerenje'.