PAPIRI SU NA SUDU

Može li luđe: Disciplinski sudac HNS-a primao novac od Mamića?!

22.07.2015 u 13:02

Bionic
Reading

Novi skandal potresa ionako gotovo urušeni Hrvatski nogometni savez: po pisanju portala nogometplus.net, disciplinski sudac HNS-a Krešimir Vlajčević nalazi se na popisu osoba koje su proteklih godina dobivale novac iz blagajne Dinama, odnosno Zdravka Mamića

Vlajčevićev 'ugovor o pozajmici' navodno je datiran 5. listopada 2009. godine i nalazi se među spisima u istrazi protiv braće Mamić i Damira Vrbanovića. Iznos same pozajmice nije otkriven, kao ni podatak je li ona uopće vraćena, što bi moglo otvoriti dodatni problem za disciplinskog suca s gotovo dvadesetogodišnjim stažem. Naime, osim što je potpuno nevjerojatno da bi osoba na takvoj funkciji uopće uzimala novac od jednog kluba, njegovo nevraćanje predstavljalo bi dohodak, a samim time i djelo utaje poreza.

Tportal je pokušao dobiti komentar od samog Krešimira Vlajčevića, no on nije bio previše raspoložen. 'Ne dajem nikakve informacije za sada, možda kroz tjedan dana', bilo je sve što nam je kazao prije nego što je prekinuo vezu.

Upravo nekoliko mjeseci nakon što je navodno uzeo novac od Mamića, Vlajčević je donio jednu od svojih najbizarnijih odluka: usred mrtve utrke za naslov prvaka Hrvatske kaznio je Hajduk s maksimalnih 200 tisuća kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog 'papirića' koji su kao dio koreografije letjeli s krova poljudskog stadiona. Zdravko Mamić se, naime, neposredno nakon te utakmice požalio da su papirići ubojiti, te da su mogli nekom od igrača 'iskopati oko'.

S druge strane, samog Mamića nije kaznio ni za jedan od njegovih incidenata na stadionima i oko njih. Nije kaznio ni tadašnjeg Dinamovog direktora Damira Vrbanovića za javno pjevanje uvredljivog 'Jebi se, jebi Splite'. Zanimljivo, i Vrbanović se nalazi na popisu osoba koje su uzimale izdašne 'pozajmice' iz Dinama.

Samo prošle sezone Krešimir Vlajčević kaznio je Hajduk s čak tri utakmice bez gledatelja, dok splitski klub uporno zahtijeva njegovu smjenu.

Originalni članak s nogometplusa pročitajte OVDJE