Hrvatska KAOS NA MORU

Nevrijeme poharalo Dalmaciju i Kvarner

  • Autor: L. N./K. M.
  • 12.10.2009 19:41:45
  • 12.10.2009 14:07:18

Nešto iza 17 sati u Splitu se digla olujna bura sa orkanskim udarima, nakon čega je pao pljusak. Kiša je padala uz olujnu buru i napravila kaos u gradu. Na više mjesta šahte nisu podnijele toliku količinu vode, nekoliko ulica je bilo poplavljeno i promet se odvijao uz znatne teškoće

SPLIT/RIJEKA - Na pojedinim mjestima došlo je do prekida opskrbe strujom, a 'pala' je i internet veza. Nakon sat vremena količina kiše je opala, ali je orkanska bura još u pojačanju. Došlo je i do naglog pada temperature za više od deset stupnjeva. Nakon nekoliko tjedana ugodnog, gotovo ljetnog vremena, ovo je bio očekivani epilog.

Nevrijeme koje je oko 12 sati zahvatilo šire riječko područje izazvalo je prometni kolaps, a veći dio grada ostao je i bez eklektične energije uslijed ispadanja transformatorske stanice Školjić iz sustava.

Bez struje je ostao uži centar te veći dio zapadnog dijela Rijeke i opatijsko područje. Ekipe hrvatske elektroprivrede izašle su na teren i otklonile kvarove, pa je opskrba strujom ponovno normalizirana već nakon desetak minuta.

Jaka kiša u trenutku se pretvorila u tuču koja je rušila grane na prometnice. Riječki su vatrogasci tako imali posla u Krešimirovoj ulici, a opatijski duž cijele Opatije, gdje je porušen veliki broj stabala. Budući das u imali 18 intervencija opatijski su vatrogasci u pomoć morali pozvati ekipe DVD-a. Uklanjaju lišće i granje kako bi osigurali nesmetano odvijanje prometa. Za nevremna su oštećena i dva automobila.

Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se i do kraja dana s mogućim neverama, a nakon toga uslijedit će razvedravanje, najavljuju riječki meteorolozi. Na višim predjelima Gorskog Kotara, kako je i najavljeno, zabilježen je prvi ovosezonski snijeg, dok su ceste za sada samo mokre.

Tea Cimas / Cropix
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još