IZLAZE NA IZBORE

Linić i Vukšić: Nećemo se prodavati, nego davati biračima

15.07.2015 u 11:50

Bionic
Reading

Nezavisni zastupnici Slavko Linić i Branko Vukšić, članovi saborskog Kluba nezavisnih ljevičara, najavili su danas i službeno izlazak na izbore u 8. izbornoj jedinici, odnosno 1. ili 3. izbornoj jedinici. Poručili su da neće sklapati neprincipijelne koalicije i da se neće prodavati, već će se davati biračima

Iako se ne slažu u svemu, a nisu se slagali ni ranije, kada su bili dio velikih stranaka SDP-a i Laburista, nezavisni zastupnici Slavko Linić i Branko Vukšić pojasnili su uvodno kako su se u Saboru odlučili okupiti u Klub nezavisnih ljevičara kako bi iznijeli svoje ideje i kako bi ih javnost bolje čula.

'Naš klub bio je jedan od najaktivnijih i raspravljali smo gotovo o svim zakonima. Mislim da smo opravdali svoje postojanje i nismo iznevjerili svoje principe. Naša obveza prema glasačima je da ponovno izađemo na izbore, a ako oni budu ocjenjivali naš rad i principijelnost, nema bojazni za prelazak praga', pojasnio je Branko Vukšić.

Najavio je da će Linić i on izaći na izbore svaki sa svojom listom - Linić u 8. izbornoj jedinici dok Vukšić razmišlja o izlasku u 1. ili 3. izbornoj jedinici, ili obje.

'Izlazimo na izbore, ali nećemo sklapati neprincipijelne koalicije; ne prodajemo se nikome, već se dajemo glasačima na raspolaganje, onim glasačima koji su nas izabrali u ovaj saziv Sabora', kazao je Vukšić, dodajući da će se saznati odgovor na pitanje imaju li nezavisne liste šanse između dva bloka koji 'sklapaju brakove iz interesa'.

Radeći u Klubu nezavisnih ljevičara, dodao je Slavko Linić, pokazali su da mogu imati vlastito mišljenje, ali i da se mogu okupiti oko zajedničkih rješenja.

Svojim radom su se, kaže, okrenuli današnjici i sutrašnjici. 'Bitki za radno mjesto, bitki za siromašne, bitki za one koji su dužnici. Socijalni problemi građana i socijalna sigurnost građana bili su nam najvažniji cilj', kazao je Linić. Podsjetio je da je njihov saborski klub predložio i donošenje zaključaka o predstečajnim nagodbama, ali da to nije raspravljeno na plenarnoj sjednici.

'Zbog jednog predsjednika Vlade, vrlo osjetljivog na tu temu, to se izvješće nije raspravilo. Pokazuje to samo koliko osobne sujete pojedinih ljudi dominiraju u Hrvatskoj', kazao je Linić.

Iako Linić u 8. izbornoj jedinici izlazi sa svojom nezavisnom listom, novinari su ga upitali je li spreman na koalicije s nekim strankama.

'Nezavisni zastupnik ne ulazi u koaliciju, on je uvijek nezavisni zastupnik. Moguće je, ako nađemo ista razmišljanja, da budem nezavisni zastupnik na nekoj listi, ali to ćemo prepustiti vremenu. U 8. izbornoj jedinici SDP je uvijek bio snažan, ali Milanovićeva politika tamo je strašno pogrešna kada pogledamo šetanje od Kajina do IDS-a te uništavanje SDP-a u Istri, a s druge strane osobne obračune s riječkom organizacijom SDP-a, s Komadinom. Sve to upućuje na katastrofalnu politiku SDP-a i Milanovića u toj izbornoj jedinici. Moj je interes da opet ojačamo lijevi blok jer Milanović to nije u stanju', poručio je Linić, dodavši da će njegova politika biti usmjerena na radna mjesta, a ne osobne obračune.