ZASTUPNICA PODNOSI OSTAVKU

Martina Dalić odlazi iz Sabora!

14.07.2015 u 15:03

Bionic
Reading

Martina Dalić dala je ostavku na dužnost zastupnice u Hrvatskom saboru, o čemu će sutra formalno raspravljati i saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo. U kratkom razgovoru za tportal Dalić podsjeća da je već ranije govorila da se nakon odlaska iz HDZ-a ne namjerava baviti politikom, a karijeru će nastaviti u privatnom sektoru

Martina Dalić je od rujna prošle godine u Saboru djelovala kao nezavisna saborska zastupnica. Tada je napustila HDZ u čijem mandatu je ubilježila i visoku funkciju ministrice financija. Sada, pred kraj 7. saziva Sabora, odlazi iz parlamenta.

'To je ustvari logičan nastavak nakon što sam istupila iz HDZ-a. I ranije sam rekla da se ne namjeravam baviti politikom. Moj saborski mandat ulazi u finale. Neću sudjelovati na listama i neću se baviti politikom', objasnila je za tportal Martina Dalić razloge svoje ostavke.

Nakon odlaska iz HDZ-a u Saboru kao nezavisna zastupnica davala je i svoje prijedloge zakona, no oni nisu dobili podršku vladajuće većine. Upitali smo stoga Dalić, je li možda razočarenje takvim potezom dio razloga zbog kojih odlazi.

'Nema veze s razočarenjem. To je bilo očekivano u kontekstu odnosa na političkoj sceni. Meni je bitno da sam pokazala i demonstrirala da se može na drugačiji način baviti politikom', kaže Dalić.

Karijeru će nastaviti van politike i to, kako kaže, u okviru svoje stručnost i znanja. Drugim riječima, vraća se u privatni sektor iz kojeg je i ušla u politiku.

Na pitanje ima li već neke ponude za posao, Dalić je samo kratko odgovorila da je 'prerano o tome govoriti'.

Podsjetimo, Dalić je u rujnu prošle godine napustila HDZ, a razloge odlaska pojasnila je u pismu Tomislavu Karamarku. Vodstvu HDZ-a tada je zamjerila što nije spremno jasno se odrediti prema svojoj ekonomskoj platformi i odlučno graditi ekonomska rješenja kakva zahtijeva dubina i duljina krize. 'Ono nema snage ni odlučnosti iskoračiti izvan ustaljenih političkih obrazaca koji se svode na puko ponavljanje da je Vlada nesposobna, dnevno političko kritizerstvo i bavljenje prošlošću', navela je Dalić u pismu.

HDZ-u je tada poručila da 'Hrvatska ne može podnijeti još jednu nepripremljenu vladu koja se bavi sama sobom i zadržava samo na površini problema'.

Već tada je u razgovoru za tportal pojasnila kako je ne zanima politička karijera, te kako do kraja saborskog mandata želi javnosti podastrijeti konkretne reformske inicijative i druge prijedloge za izlazak iz krize.

387504 ,387387 ,381602 ,380549