PROMJENE NA PRISAVLJU

Novi šef komunikacija HRT-a dolazi iz Coca Cole

14.07.2015 u 11:22

Bionic
Reading

Igor Ćutuk, novi šef Komunikacija na HRT-u, četiri mjeseca nakon raspisivanja natječaja, bit će u srijedu predstavljen svom timu koji broji desetak ljudi. Ćutuk je nakon provedenog selekcijskog postupka imenovan na mandat od pet godina

'Prvo moram snimiti situaciju i upoznati ljude s kojima ću neposredno surađivati. To će biti prvi potezi koje ću napraviti. O drugim konkretnim stvarima zasad je rano govoriti. Sasvim sigurno je da nam u prvom planu mora biti promocija programskih sadržaja jer HRT ima veliku društvenu vrijednost', kazao nam je Ćutuk koji osim što će biti i šef Komunikacija HRT-a, obavljat će i glasnogovornički posao koji je do sada obavljala Dorotea Lazanin Jelenc.

Hoće li biti promjena unutar odjela kojom će rukovoditi i kako će biti raspoređeni poslovi unutar nje, Ćutuk, doznajemo, tek treba odlučiti.

Novi glasnogovornik HRT-a rođen je 1976. godine, studij novinarstva završio je na VERN-u u Zagrebu, a na Sveučilištu u Zadru stekao je zvanje magistra novinarstva i odnosa s javnošću. U medijima započeo raditi 1996. godine kao spiker, novinar i voditelj na osječkome Gradskom radiju. Od 1998. do 2004. godine bio je dopisnik iz Hrvatske za Radio Slobodnu Europu. Od 2008. godine zaposlen je u tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska. Od 2011. godine obnašao je dužnost rukovoditelja odnosa s javnošću u toj tvrtki. Bio je zadužen za vođenje vanjskih komunikacija i odnosa s medijima.

'Odlučio sam se nakon rada u privatnoj korporaciji, vratiti radu u medijima koji su moje prirodno okruženje i kojima sam počeo karijeru', istaknuo je Ćutuk.

Upitan da prokomentira komentare s HRT-a koji kažu da je njegovu dolasku kumovala činjenica da je diplomirao na VERN-u, na kojem je Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, prije dolaska na javni RTV servis bio dekan, Ćutuk ističe da Radmana ne poznaje.

'Uvijek ima takvih interpretacija, ali ja mogu reći da Radmana tek trebam upoznati', zaključio je Ćutuk.

383153 ,388150 ,388683 ,388808