KOALICIJSKO CJENKANJE

HDSSB: Skupo ćemo prodati kožu, Pupovac: Pričat ćemo sa SDP-om

13.07.2015 u 16:51

Bionic
Reading

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u ponedjeljak da je ta stranka nakon izbora spremna razgovarati s jednom od pobjedničkih koalicija na izborima uz preduvjet - milijardu kuna ulaganja u Slavoniju, 'jer se neće, kao IDS, prodati za kikiriki'

Vulin je na konferenciji za novinare rekao da 'nema nikakvih tajnih ili javnih dogovora i pregovora s HDZ-om ili SDP-om' i da stranka izlazi na izbore samostalno. Reagirajući na medijske napise o navodnoj spremnosti HDSSB-a na koaliranje s Kukuriku koalicijom, Vulin je kazao da HDSSB nije bio niti će biti privjesak Tomislavu Karamarku ili Zoranu Milanoviću.

Ustvrdio je kako su HDZ-ova i SDP-ova koalicija za HDSSB jednake, jer, kako tvrdi, 'jedni su dokazano nesposobni, a drugi su dokazani lopovi', ali je realno da će jedan od ta dva bloka, voljom hrvatskih birača, osvojiti relativnu većinu na parlamentarnim izborima.

U međuvremenu SDP dogovara koaliciju s SDSS-om u IX. izbornoj jedinci kojem se sigurno neće svidjeti koketiranje potencijalnih partnera s HDSSB-om koje je utemeljio Branimir Glavaš. Jutarnji.hr je dobio neslužbenu potvrdu iz SDP-a da bi bili spremni koalirati s HDSSB-om nakon izbora. 

Milorad Pupovac kaže da u SDSS-u primili na znanje ponudu SDP-a da idu s njima u koaliciju, ali stranačka tijela još nisu o tome razgovarala niti o tome odlučivala.   

'I to je sve što vam ovaj tren mogu reći', kaže Pupovac. Što se tiče eventualne koalicije SDP i HDSSB-a, kaže da su vidjeli te napise u novinama i ne znaju što je od toga istina, a što nije i što će od toga biti, a što neće. Kad budu imali razgovor s SDP-om, moći će više reći o tome.

Na upit da ako bi priča bila istinita, odbacuje li svaku mogućnost da se nađu na istoj strani s HDSSB-om, Pupovac odgovara: 'O tome kad bi bilo i što bi bilo ne želim nagađati želim prije tog razgovora s SDP-om. Onda ćemo vidjeti u kojim se okolnostima nudi koalicija s nama.'