Hrvatska THOMPSONOV KONCERT

Zbog istetoviranog slova 'U' kažnjen u dinarima

  • Autor: tportal.hr
  • 23.12.2008 12:46:48
  • 23.12.2008 12:38:37

Zbog pokazivanja istetoviranog slova 'U' na Thompsonovom koncertu u Pazinu, tridesetogodišnjak je dobio novčanu kaznu u dinarima

U ponedjeljak je u Pazinu održan posljednji u nizu koncerata Marka Perkovića Thompsona, na kojemu se okupilo nešto manje publike nego na prijašnjim koncertima, oko 1.200 ljudi.

32-godišnjak iz okolice Pazina nije mogao izdržati, pa je pred kraj koncerta skinuo majicu i pokazao istetovirano slovo 'U' na prsima. Nakon upozorenja redara, pozvana je policija koja je mladića privela u policijsku postaju, gdje je ustanovljeno da je 'isticao ustaški simbol, a budući da je simbol istetoviran na njegovom tijelu, službenici PU istarske nisu mu ga mogli oduzeti', izvijestio je Regional Express, pozivajući se policijske izvore.

Protiv tridesetogodišnjeg F.K. slijedi podnošenje prekršajne prijave prema Zakonu o javnom redu i miru. Kazna koju će dobiti je novčana, no izražena u dinarima, jer je na snazi još uvijek stari zakon. Novčana kazna će biti preračunata iz dinara u kune, no nije poznato prema kojem će tečaju to biti učinjeno.

Policija je pregledala zabilježene fotografije i video zapise prema kojima nisu utvrđeni prekršaji.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još