KOSOR O PROMJENAMA USTAVA

'Od oporbe očekujem prijedloge, a ne kukanje'

11.10.2009 u 13:25

Bionic
Reading

Komentirajući kritike oporbe na predložene promjene Ustava premijerka Jadranka Kosor rekla je da je promjena Ustava posao koji se mora napraviti prije ulaska u Europsku uniju

Od oporbe očekuje konstruktivne prijedloge, a ne kukanje. Podsjetila je kako je na sutrašnji sastanak pozvala čelnike oporbenih stranaka te da od njih očekuje konkretne rezultate.

Na tvrdnje da EU zemljama regije prijeti kaznama jer nisu usuglasile zakone o izručivanju, Kosor je odgovorila: Jedan od razloga zbog kojih mijenjamo Ustav RH je i uhidbeni nalog. Mislim da oporba nema ništa protiv da u promjene unesemo i referendum, neovisnost HNB-a i Državne revizije. Prema tome, nije vrijeme za kukanje nego je vrijeme za rad, dodala je premijerka.

Na novinarsku tvrdnju da nam Europa prigovara zato što još nismo riješili pitanje dvojnog državljanstva, Kosor je odgovorila kako ne zna da netko prigovora - sve što treba riješiti mi ćemo riješiti, mi rješavamo.

Komentirajući medijske napise da su u iskazima USKOK-u članovi Uprave Podravke za sve okrivili Darka Marinca, premijerka je rekla da nije ovlaštena provoditi istragu. Očekuje da bude obaviještena o rezultatima, nakon čega će Vlada donijeti odluke ako bude potrebno.

Premijerka je to izjavila u Domu hrvatske vojske u Zagrebu gdje je prisustvovala susretu najtežih invalida Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.