KONKURENCIJA TAKSISTIMA

Uber ipak dolazi u Hrvatsku; traži dva menadžera

09.07.2015 u 09:48

Bionic
Reading

Tvrtka Uber, koja se bavi taksi uslugama privatnim prijevozom ipak dolazi u Hrvatsku. Na službenoj stranici kompanije raspisani su natječaji za poslove u Zagrebu i Beogradu. Na obje se lokacije zapošljava generalni menadžer, a za Hrvatsku se traži i menadžer operacija i logistike

Uber je tvrtka koja nudi taksi prijevoz putem aplikacije, a gdje god su dolazili iza njih se dizala prašina jer su se uvijek bunili lokalni taksi prijevoznici tvrdeći da se radi o nelojalnoj konkurenciji koja posluje bez ikakva državnog nadzora.

U nekim zemljama poslovanje Ubera je bilo čak i zabranjivano, a na najavu njihova dolaska prije nekoliko mjeseci reagirali su i zagrebački taksisti koji su najavili borbu svim raspoloživim sredstvima.

U svega šest godina Uberova aplikacija postala je toliki hit da je u funkciji u 56 država, odnosno u oko 200 gradova.

Procjenjuje se da će samo u ovoj godini okrenuti 10 milijardi dolara prihoda, dok se u vrijednost kompanije procjenjuje na 41 milijardu dolara.

Uber funkcionira na dva načina. Prvi je taj da ga koristite kao taksi službu, odnosno koristite aplikaciju kako biste pozvali vozača i drugi je taj da zarađujete kao vozač Ubera koristeći vlastito vozilo i radeći za proviziju koju daje tvrtka.