ALTERNATIVA POSTOJEĆIMA

Stranka 'Za Grad' izlazi na parlamentarne izbore

08.07.2015 u 17:08

Bionic
Reading

Stranka ZA GRAD najavila je izlazak na predstojeće parlamentarne izbore. Konferencija je održana ispred Državnog arhiva, pri čemu su članovi Stranke simbolički arhivirali loše politike dosadašnjih vlada. Duga na Ksaveru, Božica pravde kao Miss neučinkovitosti, mrtvi poduzetnici ispred Porezne uprave i kasica prasica za spas obrazovnog sustava, poslužili su kao uvod u svježu nacionalnu priču

Supredsjednici stranke Iva Kvakić i Ivan Zelenić iskoristili su priliku za predstavljanje vrijednosno - programskog okvira Stranke, usmjerenog na probleme pravosuđa, obrazovanja, decentralizacije, poduzetništva, i solidarnosti. Slijedeći participaciju kao jednu od glavnih vrijednosti Stranke, pozvali su sve građane, pogotovo one koji nisu članovi stranaka, da se uključe u kreiranje programa. Oni najaktivniji bit će uključeni na kandidacijske liste za Hrvatski sabor.

“Krajnje je vrijeme da načela transparentnosti, participacije i odgovorne politike, postanu standard na državnoj razini. Pripremili smo veliki folder s primjerima i posljedicama loših politika koje bi zauvijek trebale nestati s političke scene i koje smo odlučili arhivirati”, izjavio je Zelenić.

Na konferenciji je također otkriveno kako iza akcija koje su tijekom zadnja dva mjeseca zaokupljale pažnju javnosti zapravo stoji ZA GRAD. Akcije su poslužile za mapiranje glavnih problema kojima će se stranka baviti u okviru nacionalne platforme.

Akcija iscrtavanja duge na Ksaveru započela je niz koji se nastavio okrunjivanjem božice pravde kao Miss neučinkovitosti ispred Ministarstva pravosuđa, vješanjem lutaka mrtvih poduzetnika ispred Porezne uprave kao simbola birokratskih i poreznih opterećenja kojem je izloženo poduzetništvo, dok je kasica prasica ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja u sklopu humanitarne akcije Doniraj minimum za kurikulum za spas obrazovnog sustava, praćena satiričnom reinterpretaciju pjesme Moja domovina, taj niz okončala.

“Akcijom duga ispred zgrade Hrvatske biskupske konferencije podsjetili smo na važnost promicanja tolerancije i međusobnog poštovanja umjesto ideoloških podjela. To su ujedno i teme koje će stranka nastaviti gurati na dnevni red političkog dijaloga - koliko god duga morali nacrtati, misica okruniti ili političara arhivirati”, kazala je Kvakić.

Stranka ZA GRAD već dvije godine mijenja politiku i potiče aktivno sudjelovanje građana u donošenju političkih odluka. Djelovanjem na lokalnoj razini kao zastupnici građana te kroz brojne akcije, uzor smo ostalim političkim strankama u vođenju transparentne, odgovorne i participativne politike.