PONOVNO NA MARKOVU TRGU

Branitelji se pridružuju prosvjedu Imunološkog zavoda

07.07.2015 u 18:18

Bionic
Reading

Sutrašnjem prosvjedu radnika Imunološkog zavoda u podne pred zgradom Vlade i Sabora pridružit će se i izaslanstvo braniteljskih udruga, doznajemo od Josipa Klemma, predsjednika Udruge Specijalne policije Republike Hrvatske i jednog od čelnika braniteljskih prosvjeda u Savskoj 66

'Predstavnici braniteljskih udruga kao i uvijek dosad izrazit će potporu radnicima Imunološkog zavoda svojim boravkom na Markov trgu tijekom njihovog mirnog prosvjeda', kazao je Klemm. Inače, branitelji su u nekoliko navrata iskazali potporu radnicima Imunološkog zavoda te RIZ-a tijekom njihovih prosvjeda pred zgradom Vlade i Sabora.

Dajući potporu radnicima Imunološkog zavoda, predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata te vođa braniteljskih prosvjeda Đuro Glogoški više je puta naglasio kako 'Vlada već dulje vrijeme ignorira sve u Hrvatskoj pa tako i pitanje Imunološkog zavoda te žele da Vlada donese odluku ako želi da Imunološki bude u okviru države ili ga želi privatizirati'.

Također, Glogoški se osvrnuo i na sudbinu radnika RIZ-a kazavši kako je nužno 'spasiti RIZ iz ralja organiziranog gospodarskog kriminala kojemu je namjera uništavanje tvrtke, a kako bi građevinska mafija bez ijedne kune došla u posjed vrijednih nekretnina na kojima se nalazi tvornica RIZ'.

Inače, branitelji iz Savske nedavno su na račun društva Visia croatica koja želi spasiti Imunološki uplatili 8.900 kuna kako bi Imunološki zavod 'ostao hrvatski proizvod koji pripada hrvatskom narodu'.