NOVA AKVIZICIJA

Šef osječko-baranjske podružnice društva logoraša priključio se HDZ-u

06.07.2015 u 16:01

Bionic
Reading

Predsjednik osječko-baranjske županijske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Damir Buljević pridružio se HDZ-u i bit će dio stranačkog Odbora za branitelje, rekao je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Osijeku predsjednik ŽO-a HDZ-a Ivan Anušić

Buljević je svojim načinom rada, funkcioniranja i djelovanja, ali i kao predsjednik Udruge te bivši branitelj primjer kako branitelji danas trebaju funkcionirati u civilnom društvu, u mirnodopskim uvjetima. Danas kada imamo svoju državu, g. Buljević je svojim primjerom pokazao kako branitelji trebaju doprinijeti daljnjem razvoju društva, sudjelovati u društvenom životu te tako pomoći svima nama, a posebice mladima da u ovoj državi nađu svoju budućnost i žive bolje, zaključio je Anušić.

Kao motiv ulaska u Hrvatsku demokratsku zajednicu Buljević ističe da je vezan uz novi način rada i politike koju predvodi predsjednik stranke g. Tomislav Karamarko, ali i pozivom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da se branitelji konačno zajedno okupe kao nekada. 'Ovo je moj odgovor na njezin poziv upućen nama braniteljima. Kao branitelj i sudionik Domovinskog rata te kao jedan od predstavnika braniteljske populacije grada Osijeka i Osječko – baranjske županije posebno mi je drago što ću uspjeti, ispred Hrvatske demokratske zajednice, nastaviti raditi u interesu hrvatskih branitelja te ću na ovaj način zasigurno moći napraviti više i bolje', dodao je Buljević.

Braniteljska populacija mišljenja je kako se treba puno više činiti za boljitak domovine. Unatoč tome što su branitelji godinama bili marginalizirani, smatraju kako još puno toga mogu dati za razvoj suvremene države, ali prvenstveno žele da im se vrati dostojanstvo, čast i poštovanje. Svjesni da su građani izgubili povjerenje u njih stoga im je prvenstveno u interesu povratiti narušeno povjerenje.

Buljević je pozvao medije da i dalje prate rad HDZ-a prema braniteljskoj populaciji, a kao svoj korak najavio je analizu rada Povjerenstva nakon čega će u rujnu predstaviti projekt za braniteljsku populaciju Hrvatske demokratske zajednice. Za kraj se osvrnuo i na obilježavanje ovogodišnjeg Dana branitelja Grada Osijeka za koji smatra kako je bilo propusta u organizaciji te najavio suradnju s Gradom Osijekom na obilježavanju obljetnice za iduću godinu.