PRIJATELJSTVO SMUTNJE

Turudić: Ni na koji način neću sudjelovati u slučaju Mamić

Bionic
Reading

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, rekao je za televiziju N1 da ni na koji način neće biti umiješan u slučaj braće Mamić. Time je potvrdio ono što je najavio još prošle godine, gostujući u emisiji HTV-a 'Nedjeljom u 2', kada je rekao da nikad ne bi sudio Zdravku Mamiću jer mu je prijatelj. 'Otišao bih 100 kilometara dalje od tog postupka', kazao je Turudić

Tijekom dosadašnjih radnji, koliko je poznato, sve je naloge za njih u ovom slučaju davao sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu. S obzirom na Turudićeve izjave, pa i ovu najnoviju za N1, ne bi bilo čudno da cijeli postupak bude prebačen na neki drugi sud, primjerice Županijski sud u Rijeci, ocijenila je Slobodna Dalmacija, dodajući da izuzeće suda, odnosno pojedinog suca, pa i predsjednika suda, mogu tražiti stranke u postupku.

Ako se traži izuzeće predsjednika suda, odluku o izuzeću donosi predsjednik neposredno višeg suda, a ako se traži izuzeće predsjednika Vrhovnog suda, odluku o izuzeću donosi vijeće od pet sudaca tog suda. Protiv tih odluka žalba nije dopuštena, propisuje ZKP.

Osim javno poznatog i priznatog prijateljstva Ivana Turudića i Zdravka Mamića, još je puno veza koje spajaju Županijski sud u Zagrebu i HNS kojemu je Mamić dopredsjednik, piše Slobodna Dalmacija, podsjećajući na članak 'HNS legalno isplaćuje sucima Županijskog suda 150 tisuća kuna godišnje' portala nogometplus.net, u kojemu se raščlanjuju te veze.