LETEĆI GRADONAČELNIK

Bandić: Imam hajdučko srce i Dinamovu dušu

09.10.2009 u 20:55

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik trebao bi se klonirati da fizički stigne na sve protokolarne obaveze koje smatra relevantnima za neslužbenu predsjedničku kampanju. Intenzitet njegovog pojavljivanja u javnosti je iznad potreba predsjedničke kampanje, što potiče određene nedoumice o konačnim i stvarnim namjerama letećeg Milana

SPLIT - U Splitu su u petak ujutro i službeno otvorene prostorije Udruge veterana ZNG 4. brigade, čemu je prisustvovao splitski gradonačelnik Željko Kerum. Unatoč obećanju da će stići na vrijeme, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zbog obaveza u Zagrebu prispio je na splitsku svečanost tek u 17 sati.

Veteranima okupljenima u njihovim prostorijama na adresi Ulica Ruđera Boškovića 25 uputio je nekoliko kurtoaznih rečenica, dočekanih s odobravanjem. Podsjetio je na slavni ratni put, postrojbe Hrvatske vojske i na oslobođenje Knina. Ponovo je zazvao jedinstvo hrvatskog naroda u zemlji, ali i izvan nje, aludirajući vjerojatno na podjele u hrvatskom korpusu u BiH.

Bandić se potom slikao s veteranima pokraj grba postrojbe s natpisom 'In hoc signo vinces', parafrazom izjave rimskog cara Konstantina Velikog koju je izrekao kad je pobijedio pod znakom križa. U društvenim prostorijama su ostale insignije postrojbe te grb Torcide. Bandić je poručio da je došao kako bi iskazao poštovanje pripadnicima proslavljene postrojbe, kako poginulima, tako i prisutnima koji su, kako se izrazio, imali sreće što su među živima.

Jedinstvo sjevera i juga Hrvatske Bandić je zazvao misleći na već zamorne podjele u navijačkom korpusu. Istaknuo je da on, iako je čelnik u Dinamu, ima hajdučko srce i Dinamovu dušu.

Na već poslovično pitanje hoće li se i kada kandidirati za funkciju predsjednika Republike, Bandić je izjavio da mu je već dosta tih špekulacija te dodao da će, ako se odluči za kandidaturu, sasvim sigurno i pobijediti. Ponovno nije štedio komplimente na račun Željka Keruma te je nazdravio prisutnima na njihovoj svečanosti.

Kada se analizira taj golemi logistički trud Milana Bandića, totalni populizam i sveprisutnost u medijima, postavlja se pitanje gdje je plafon ambicija zagrebačkoga gradonačelnika. Za takvu ambiciju čak se i kandidatura za predsjednika Republike i eventualna funkcija čini nedostatnom, takva glad za moći i neviđeni populizam jasno sugeriraju da Bandić možda sebe vidi na najvažnijoj funkciji u zemlji - premijerskoj.

Dotad ćemo svakodnevno pratiti letećeg Milana i prenositi petnaestu verziju dvosmislenog odgovora o eventualnom ulasku u predsjedničku kampanju.