IZVANREDNA PRESICA

Mamić iz Slovenije napao Milanovića: Ovo je politički progon

02.07.2015 u 14:04

Bionic
Reading

Nakon što je nad njim pokrenuta istraga, predsjednik Dinama Zdravko Mamić obratio se medijima iz Moravskih Toplica gdje je na pripremama s Dinamom

14.19 Još nema nikakve optužnice, ne znam što će oni napraviti, možda će me pozvati i kao svjedoka. Ja ne bježim, ja sam zadnji koji će se predati i kleknuti. Borit ću se za sebe, obitelj, Dinamo, HNS i za hrvatsku državu to zadnje kapi krvi. Oni mene mogu samo ubiti, mogu me i privesti, ali ja sam im uvijek za petama.

14.18 Čuo sam se s odvjetnicom i policajcem i nitko mi nije rekao da se vratim. Kada mi se naredi da se vratim ja ću se vratiti u Hrvatsku. Ja ne bježim nitko nije zatražio da se vratim u Hrvatsku. Danas imamo utakmicu i neću napustiti svoje trupe, a tu je i mama koju moram poslijepodne voditi na kupanje.

14.17 'Guranje juga na sjever, na međusobne sukobe, ne znam koja im je računica, ali se igraju s vatrom pored baruta. Ja im svima poručujem, pogotovo ovima na funkcijama, morat ćete, gospodo, odgovarati pred hrvatskim narodom', poručio je.

14.16 Mnogi će žaliti što se nama događa, mnogi će likovati, ali hrvatski narod je žilav, svašta je izdržao i hrvatski narod će pobijediti.

14.15 Cilj je ovih radnji: čuli ste Milanovića, ili mi ili oni. Tko smo to mi, a tko su to oni, pita se Mamić. Cilj je po staroj udbaškoj, kaže Mamić, zavadi za vladaj ili zavadi pa izvuci politički profit.

14.13. Poručio je svim dinamovcima da budu mirni i spokojni. Ovo su teški trenuci. Kaže da ovo što se događa njegovoj obitelji je oblik genocida. Optužuje novinare zašto ne istražuju hajku na njega i njegovu obitelj. Zašto ne zaštitite nas, zapitao se Mamić i ustvrdio da 'hrvatski narod i on jecaju pod ovrhama'.

14.10 Mamić smatra da se podvaljuje i njemu i Šukeru. 'Medijima je podvaljena izmišljena afera o Šukeru jer on u aferi Bochum nije bio ni osumnjičenik, ni optuženik, niti svjedok, ali smo mi to svjesno, zahvaljujući našim udbaškim službama, dignuli u eter', kazao je Mamić. Tvrdi da će u nedjelju biti na granici i vratiti se u zemlju nakon što odigraju utakmicu. Ne zna zašto se nije pričekalo da se vrati ili se nije krenulo jučer s tim kada je dovršavao transfer Roga iz Splita u Dinamo. 

14.08 Predsjednik Josipović se u predsjedničkoj kampanji bio bavio boljitkom građana nego je stalno prozivao HNS i Zdravka Mamića. 'Znamo da se prije 20 dana u Splitu ukazala famozna svastika. Svi i polupismenu znaju da to nije djelo huligana ili balavaca već su to realizirali ljudi obučeni za specijalni rat. Budite uvjereni da se nikad neće saznati tko je to napravio. Nalogodavca se nikad neće naći', tvrdi Mamić.

14.07 Mamić se prisjetio Ive Josipovića koji ga je u SAD-u optužio na službenom putovanju da u HNS-u postoji mala mafija, a da ga nitko nije pitao. 'Vlast koja je sljednik Komunističke partije nije odustala od svojih metoda, a to je obračun sa svojim neistomišljenicima', kazao je. Mamić smatra da se radi o zlouporabi vlasti i da je njegov progon naređen sa samoga vrha od premijera pa naniže.

14.00 'Osvrnuo bi se ono što mi se stavlja na teret. Radi se o možebitnoj utaji poreza. To se nije dogodilo. To je jedna laž i nesitina i ja je ne mogu drugačije nazvati. Druga stvar meni se privatno gadi i s indignacijom govorim o ljudima koji varaju svoju državu koji izbjegavaju plaćati porez ili komunalne naknade', otvorio je Mamić svoje obraćanje.

'Nikad, ali baš nikad u svom životu nikad nitko iz moje obitelji nije bio na nekoj listi niti nikad neki račun nije bio plaćen', dodao je Mamić.

'Zato ni u ovih 15 godina u Dinamu ne postoji tvrtka koja brže od nas plaća račune. Uvijek plaćam na vrijeme jer mi je to u kodu i u ponosan na odgoj koji me tako naučio. Gnušam se na to i osuđujem to, nastavio je.

To je čista politika namještaljka. To je gurala i tražila politika da se Napravi meni i mome bratu u postizanju njihovih ciljeva. Ovo me neodoljivo podsjeća.

Bio sam nedavno gost na Z1 gdje sam govorio o zlouporabi politike s osvrtom na izmišljenu aferu spredsjednikom HNS-a Davorom Šukerom. Tada sam rekao ako me u međuvremenu ne ubiju.'