ODBOR PREDLOŽIO

Evo tko će sjediti u Nadzornom odboru HRT-a

01.07.2015 u 14:37

Bionic
Reading

Odbor za medije jednoglasno je predložio da Sabor u Nadzorni odbor HRT-a izabere Anju Šovagović Despot, Katarinu Bakiju, Miroslava Grgića i Šenola Selimovića. Sudeći po raspoloženju tijekom glasanja na odboru, Sabor bi tu četvorku mogao potvrditi već u petak

Nakon gotovo četiri mjeseca čini se da bi u petak HRT konačno mogao dobiti popunjeno nadzorno tijelo. Naime nakon što je su razriješeni bivši članovi Viktor Gotovac, Svetozar Sarkanjac (podnijeli ostavke), Dražen Rajković i Mate Radeljić (koji je sam podnio ostavku s obzirom na to da je imenovan savjetnikom predsjednice Republike), trebalo je popuniti četiri mjesta u Nadzornom odboru HRT-a.

Odbor za medije danas je predložio da to budu Anja Šovagović Despot (na prijedlog HDZ-a) te Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović (na prijedlog vladajuće većine).

S obzirom na to da je taj prijedlog podržan jednoglasno odnosno da je očito došlo do konsenzusa oporbe i vladajućih, očekuje se da će njihovo imenovanje na samoj plenarnoj sjednici proći bez problema.

Anja Šovagović Despot poznata je hrvatska glumica i stalna članica dramskog ansambla kazališta Gavella. Ako bude izabrana u NO HRT-a, to joj neće biti prvi doticaj s javnom televizijom, jer je od 2003. do 2011. bila i članica Programskog vijeća HRT-a.

Katarina Bakija u svom životopisu navodi kako je bila potpredsjednica koncerna Agrokor, članica uprave Mercatora i Elektroprometa, pomoćnica glavnog direktora Crobenza, jedno kratko vrijeme i ravnateljica Carinske uprave, a od 2011. radi kao poslovni konzultantica vezano uz restrukturiranja i organizaciju poslovanja tvrtaka.

Miroslav Grgić iza sebe pak ima iskustva u medijima odnosno na Radiju 101, Studentskom listu te komercijalnoj kablovskoj televiziji 2KTV. Danas je vlasnik agencije za poslovanje Grgić & Co., gdje među ostalim savjetuje i tvrtke Tomić & Co. i Autocentar Tomić.

Iskustva u novinarstvu ima i Šenol Selimović koji je svoje novinarske korake prvo napravio u Studentskom listu te pokrećući omladinski list Fokus. Bio je i zamjenik glavnog urednika Zadarskog lista, a od 2003. do 2013. zaposlen je u Slobodnoj Dalmaciji kao komentator. Od 2007. do 2015. uređivao je i vodio talk show na zadarskoj televiziji Vox.