HDZ-OVCI U HGK-U

Karamarko: Oslobodit ćemo realni sektor i na selu i u gradu

01.07.2015 u 14:05

Bionic
Reading

U sklopu ciklusa 'Razgovora za bolju Hrvatsku' izaslanstvo HDZ-a na čelu s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom posjetilo je danas Hrvatsku gospodarsku komoru, gdje je održan sastanak s predstavnicima Komore. U višesatnom razgovoru osvrnuli su se na niz gospodarskih problema koji tište Hrvatsku, rekao je Luka Burilović, predsjednik HGK-a

Tomislav Karamarko istaknuo je da je tijekom razgovora napravljen niz detekcija i mogućih rješenja kako Hrvatsku izvući iz krize, osobito u području problematike rasterećenja realnog sektora te zaštite gospodarskih interesa države.

Na upit kad će HDZ izaći s gospodarskim planom, Karamarko je ponovio da će ga objaviti tek nakon što vlada odredi datum sljedećih parlamentarnih izbora. Pritom je naglasio kako se HDZ-ov gospodarski plan temelji na uzorima koji dolaze iz Bavarske, Litve i Slovačke, a tiču se smanjenja potrošnje javne uprave i oslobađanja realnog sektora i na selu i u gradu. Pod terminom 'oslobađanja', Karamarko je pojasnio kako je nužno dati realnom sektoru priliku da prodiše budući da je Hrvatska investicijski podbacila.

Dotaknuo se predsjednik HDZ-a i rada sadašnje vlade, osobito Plana 21 koji je prozvao skupom neozbiljnih ideja.

Govoreći o dvogodišnjici članstva Hrvatske u Europskoj uniji, rekao je da aktualna vlada u tom razdoblju nije napravila apsolutno ništa u ubiranju plodova hrvatskog članstva u EU-u.

'Naše članstvo u Europskoj uniji temelji se isključivo na činjenici da osobno možemo otputovati u bilo koju državu članicu EU-a', ocijenio je Karamarko. Pored toga, naglasio je da se sadašnja vlada zadužila 100 milijardi kuna što je približno zaduženju svih dosadašnjih vlada dodavši da je takvo ponašanje neozbiljno i neprihvatljivo.

Karamarko i predsjednik HGK-a Luka Burilović istaknuli su kao glavni cilj gospodarskog oporavka reformu tržišta rada i obrazovanja, smanjenje javne uprave i što brži izlazak iz krize.

Šef HGK-a izrazio je zadovoljstvo razgovorima s HDZ-ovim izaslanstvom zaključivši kako je svatko dobrodošao sa svojim planom izlaska iz krize.