PROTIV NEPOZNATOG POČINITELJA

Živi zid pondio kaznenu prijavu zbog zapošljavanja u Vukovaru

30.06.2015 u 22:31

Bionic
Reading

Članovi Živog zida predvođeni predsjednikom Ivanom Viliborom Sinčićem, predali su u utorak Državnom odvjetništvu u Vukovaru kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja koji su, kako tvrde, raspisali i proveli natječaje za posao u gradu Vukovaru počinivši zlouporabe položaja i ovlasti, nezakonitog pogodovanja i trgovanja utjecajem

Riječ je o natječaju koji je Grad Vukovar raspisao u travnju za prijam u radni odnos više osoba s ciljem popune pojedinih odjela u gradskoj upravi.

'Živi zid došao je do saznanja da se pripremaju, raspisuju te provode fiktivni natječaji kako bi se određenom broju ljudi osigurala materijalna korist u vidu zapošljavanja', izjavio je novinarima Ivan Velibor Sinčić.

Po njegovim riječima, uz kaznenu prijavu priloženi su i ispisi s društvenih mreža i foruma u kojima je 15 dana prije objave natječa već bilo vidljivo tko je trebao biti zaposlen.

Dodao je kako je Živi zid upozorio još početkom lipnja da su na radna mjesta u Gradu Vukovaru primljeni podobni kadrovi, ustvrdivši da među novozaposlenima u gradskoj upravi ima i članova Mladeži HDZ-a te članova obitelji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tada je odbacio prozivke Živog zida, naglasivši kako je riječ o neosnovanom privlačenju pažnje te poručio da su sva zapošljavanja u gradskoj upravi obavljena u skladu sa zakonom i maksimalno transparentno.