OTKAZAN LET

Hrvatske turističke agencije otkazuju sve aranžmane za Tunis

29.06.2015 u 17:00

Bionic
Reading

Zbog prošlotjednog masakra koji je počinio islamistički militant u tuniskom ljetovalištu Soussa, hrvatske turističke agencije otkazat će sva ugovorena putovanja prema toj destinaciji do daljnjeg zbog potpunog izostanka interesa putnika, doznajemo u turističkim agencijama Sunčani odmor te Atlas koje su najveći domaći turoperatori kada je u pitanju Tunis

'Otkazat ćemo sve aranžmane budući da je samo po sebi razumljivo da nakon najnovijih događa nema interesa za Tunis kao turističku destinaciju', kazala je Ana Franić iz agencije Sunčani odmor dodavši kako je slična situacija bila i prijašnjih godina kada je Tunis bio na meti terorističkih skupina.

Nikolina Frklić iz agencije Atlas također navodi kako se i inače nakon terorističkih napada bilježi pad interesa za destinacije u kojima se oni događaju dodajući da u takvim slučajevima prate preporuke Ministarstva vanjskih i europskih poslova te sugeriraju klijentima neke druge, sigurnije destinacije. 'Inače, prema našim analizama poslovanja, tržište se vrlo brzo stabilizira vrlo brzo nakon što teroristički napadi prestanu biti udarna vijest.

No prema njezinim navodima, Tunis već dulje vrijeme nije jedna od destinacija koja se može pohvaliti brojnim gostima iz Hrvatske.

'Tržište Tunisa već godinama nije pretjerano zanimljivo Hrvatima, a svakako su glavni razlog sve učestaliji teroristički napadi', zaključuje Frklić dodavši kako je nezamjetnom broju turista koji su uplatili put u Tunis iz sigurnosnih razloga već predložena neka druga destinacija ili im se u potpunosti vraća novac.

Slična je situacija sa susjednim zemljama. Tako, primjerice, u Srbiji svi koji su odlučili zbog prošlotjednog masakra odustati od putovanja u Tunis mogu od agencije kod koje su uplatili aranžman naći zamjenu ili dobiti natrag cijeli iznos koji su uplatili za putovanje.

Onima koji pak ne odustaju od puta u Tunis savjetuje se da se bez prijeke potrebe ne približavaju velikim skupovima i manifestacijama, kao i da budu oprezniji prilikom svih događaja u hotelu i izvan njega te da uvijek budu u kontaktu s predstavnikom turističke agencije.