IGOR DRAGOVAN

SDP nema ništa protiv da se zračna luka nazove po Tuđmanu

29.06.2015 u 10:17

Bionic
Reading

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan u razgovoru za televiziju N1 nije želio komentirati ankete koje pokazuju trend rasta njegov stranke već je samo izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska definitivno izašla iz recesije

Dragovan smatra da je sve veći odlazak mladih iz zemlje posljedica otvorenog tržišta rada nakon što smo ušli u EU. Ipak naglasio je da je stvarni broj odlazaka znatno manji nego što se piše. 'Nije to toliki broj, to su lažne brojke', kaže Dragovan. Poručuje da bi voljeli da je rast veći. 'Ali neke mjere se osjećaju. Veće plaće za milijun građana i slično. Treba dulje vrijeme i jači rast da bi se to osjetilo', kaže Dragovan.
Na HDZ-ove najave da će smanjiti poreze podsjeća da je i Ivo Sanader rekao da će smanjiti PDV pa to nikada nije napravio.

'S obzirom na sličnost HDZ-a s njegovim radom, vjerujem da će i sada biti tako. Građani očekuju da vide što su Nijemci savjetovali Karamarku', rekao je glavni tajnik SDP-a za N1.info. Nije se složio da SDP nije ispunio izborna obećanja te je kazao da u izbornoj godini svatko ima pravo komunicirati s biračima odgovarajući na pitanje je li SDP već počeo kampanju. O podizanju optužnica protiv nekih članova stranke kaže da se ništa nije guralo pod tepih.

Na upit hoće li sadašnja Kukuriku koalicija biti proširena, Dragovan odgovara: 'U ovom trenutku dogovaramo koalicijski nastup. I Laburisti se namjeravaju pridružiti. Svi koji su u centru i lijevo - mi smo otvoreni za suradnju. I Mirela Holy, Josipović i Živi zid su potencijalni kandidati za koaliciju.'

Dragovan kaže da SDP-u ne predstavlja problem da se zagrebačka zračna luka nazove po Franji Tuđmanu. 'Nama to nije problem i ako će to biti simboli koji će nas dijeliti, onda to nije dobro. Činjenica je da je Tuđman važna ličnost u političkom životu Hrvatske', kazao je glavni tajnik SDP-a. Dragovan bi volio i da Ivica Račan dobije u dogledno vrijeme ulicu u Zagrebu, ali smatra da obitelj treba pokrenuti tu inicijativu.