KRAĐA IDENTITETA?

Lažni Milijan Brkić i Denis Latin zaratili na Twitteru

28.06.2015 u 23:48

Bionic
Reading

Netko tko se na Twitteru predstavlja kao Milijan Brkić, uz fotografiju glavnog tajnika HDZ-a, bocnuo je danas preko Twittera Denisa Latina, višestruko nagrađivanog novinara HRT-a bez emisije, najpoznatijeg kao urednika i voditelja političkog talk showa 'Latinica'. Lažni Brkić reagirao je na netom objavljenu Latinovu fotografiju iz doba služenja vojnog roka u Bileći 1984. godine

Da nije riječ o Twitter profilu glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, tportalu je potvrdio glasnogovornik stranke Ivan Jabuka. No čime se, dakle, na toj društvenoj mreži predano bavio lažni Brkić?

Latin je na fotografiji s 'komandantom bataljona majorom Matom Vidukom', kasnije brigadirom HV-a i zapovjednikom 113. brigade i Operativne zone Split. Između njih dvojice nalazi se minobacač koji je upao u oko 'Milijanu Brkiću'. Čini se da ga je zapravo 'iziritirala' kombinacija dviju Latinovih fotografija - na drugoj novinar pozira u Dubrovniku 1993. sa sunčanim naočalama a'la Oliver Dragojević.

Novinar je odlučio uzvratiti na Brkićevu provokaciju te je dvojac razmijenio verbalnu paljbu. Latin je Brkića pitao kako zna da on nije bio ratu.

'Brkić' potom poručuje Latinu da mu je krivo što njegovo znanje iz Bileće nije iskorišteno u Domovinskom ratu. 'Ja sam bio 'prašinar' i vucarao FAL 7,62', dodao je lažnjak, na što je Latin uzvratio da možda još bude prilike. 'Javit ću se vrhovnoj zapovjednici', tvitao je Latin. Navodni Milijan Brkić mu nije ostao dužan: 'Nemojte, opet će ići sirotinja.'

Nakon što mu je Latin poručio da slabo razumije materiju nastanka hrvatske države, 'Brkić' uzvraća: 'Pratio sam Vaš novinarski rad. Jedno vrijeme, a onda više nisam imao želudca. 'Prekrasna materija'. Neponovilo se nikada više'.

Latin ga je uputio da se mora suočiti s činjenicama, a 'one nekad izazivaju to s vašim želucem'.'Brkić' je, međutim, skeptičan po pitanju Latinovih činjenica.

Lažni Brkić nije se tu predao. 'Ja Vama samo želim zdravlja jer kada bi ste Vi pročitali cjelu NSB i dalje bi ste bili isti kao na slici iz Bileće. YU vojničić.'