MIROSLAV TUĐMAN

'Mesić krivotvori europsku i hrvatsku povijest'

09.10.2009 u 11:40

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Miroslav Tuđman u današnjem priopćenju nazvao je Stjepana Mesića 'krivotvoriteljem europske i hrvatske povijesti' zbog državnih odličja koja je Mesić podijelio bivšim hrvatskim partijskim dužnosnicima

Tuđman Mesiću zamjera što je za Dan nezavisnosti RH izbjegao odati počast prvom hrvatskom predsjedniku. Tuđman naglašava da Mesić ponovno pokušava podijeliti hrvatski narod.

'Kad Mesić 'demonstrativno' podijeli državna odličja čelnicima posljednje komunističke vladajuće garniture, to je samo pokušaj zadijevanja još jednog klina podjele koji Mesić sa svojim istomišljenicima nastoji utisnuti u tijelo hrvatskog naroda.

Ova podjela odličja visokim dužnosnicima staroga režima, koji je za daleko najveći dio hrvatskog naroda ostao zapamćen po svojim zločinima i gušenju demokracije i slobode riječi, pokušaj je da se oslobodi povijesne odgovornosti cijeli jedan nedemokratski i krvavi režim.

Mesić običava incidentnim ponašanjem privući pozornost, kao što pokušava stvaranjem cirkusa od dužnosti koju obnaša naštetiti državniku koji je osmislio i vodio stvaranje samostalne Hrvatske i koji stoga za hrvatski narod nije tek jedan u nizu onih koji su voljom glasača dospjeli na mjesto predsjednika. Prvi hrvatski predsjednik je puno više, simbol je same hrvatske borbe za nezavisnost i slobodu', stoji u Tuđmanovu priopćenju.