UTAJA POREZA

Klemm: Kriv sam, žao mi je, nisam htio oštetiti proračun

23.06.2015 u 08:54

Bionic
Reading

'Kriv sam i žao mi je zbog svega. Nisam namjeravao oštetiti državni proračun ni vlastitu tvrtku', kazao je, između ostalog, u svojoj obrani Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security i čelnik Udruge specijalne policije protiv kojeg je početkom svibnja tužiteljstvo podiglo optužnicu zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te utaje poreza, piše Večernji list

Klemma se, podsjetimo, tereti da je od veljače 2005. do ožujka 2007. iz svoje tvrtke izvukao oko tri milijuna kuna i da nije platio oko pola milijuna kuna poreza. Osim njega optuženi su i Radovan Štetić, Hrvoje Zorović, Silvijo Golubovac, Tomislav Matanić i Leonardo Valent - vlasnici tvrtki kojima je Klemm na osnovi faktura za fiktivne poslove isplaćivao novac.

Optužnica još nije potvrđena, a Večernji list piše i da se neslužbeno čuje kako većina optuženika pregovara o nagodbi s tužiteljstvom. U međuvremenu, Štetić, koji je zbog sličnih stvari već osuđivan, tvrdi da je u ovom slučaju 'manji sukrivac i da je Zorović njemu predložio 'suradnju' s Klemmom što Zorović pobija, tvrdeći upravo suprotno.