VESNA PUSIĆ:

Vulinov istup nije bilateralno, već pitanje kućnog odgoja

22.06.2015 u 18:26

Bionic
Reading

Istup srbijanskog ministra Aleksandra Vulina u Jadovnom nije bilateralno pitanje, već pitanje kućnog odgoja, izjavila je u ponedjeljak u Luxembourgu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić

'To nije bilateralno pitanje, već pitanja kućnog odgoja. Taj član vlade Srbije je do sada imao vrlo neobične eskapade, ovo je nešto što je ispod razine. Hrvatska ne treba i neće skakati kad bilo tko nešto kaže, ali sigurno bi bilo dobro da Srbija sa svoje strane ne dozvoli da se takva slika o njoj širi, jer izgleda vrlo neprimjereno za bilo koju pristojnu zemlju da se njezin ministar tako ponaša', rekla je ministrica Pusić, koja je u Luxembourgu sudjelovala na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a.

Srbijanski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je u nedjelju u Jadovnom, kao izaslanik srbijanske vlade, među ostalim, nazvao kardinala Alojzija Stepinca 'ustaškim vikarom' te rekao da 'ne može ista ruka vijenac nositi i u Bleiburg i u Jasenovac', aludirajući na hrvatsku predsjednicu koja je posjetila oba mjesta.