Hrvatska KRIVOKAPIĆ KOD KOSOR

Odlični politički odnosi Hrvatske i Crne Gore

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sastala se u srijedu u Banskim dvorima s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, a na sastanku su potvrđeni vrlo razvijeni odnosi između dvije zemlje, te izraženo zadovoljstvo intenzitetom parlamentarne suradnje i istaknuta potreba za još jačom gospodarskom suradnjom, priopćeno je iz hrvatske vlade

ZAGREB - Predsjednica vlade zahvalila je vladi Crne Gore što je prepoznala Hrvatsku kao važnog gospodarskog partnera, a čemu je potvrda projekt izgradnje autoceste Bar-Boljare u koju su uključene hrvatske tvrtke. Izgradnja autoceste pravi je pokazatelj odličnih političkih odnosa između dvije zemlje, naglasio je Krivokapić.

U kontekstu ulaska Hrvatske u Europsku uniju premijerka je istaknula da je, nakon velikog uspjeha prekida blokade pregovora, cilj Hrvatske tehnički završiti pregovore do kraja prve polovine 2010. godine. Izrazila je daljnju spremnost Hrvatske u prenošenju iskustava u području europskih i euroatlantskih integracija i dodala da će Crna Gora imati na tom putu punu potporu, nastavlja se u priopćenju.

Na sastanku se razgovaralo i o radu Mješovitog hrvatsko-crnogorskog povjerenstva za pripremu pravnog postupka za razgraničenje između Hrvatske i Crne Gore pred Međunarodnim sudom u Den Haagu.

Također se razgovaralo i o suradnji u području turizma, znanosti i obrazovanju, kaže se na kraju priopćenja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još