POSLIJEIZBORNA SURADNJA

Vulin: HDSSB je otvoren i za HDZ i za SDP

08.06.2015 u 21:49

Bionic
Reading

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u ponedjeljak kako je ta stranka otvorena za poslijeizbornu suradnju i s HDZ-om i sa SDP-om na nacionalnoj razini

Vulin je, gostujući u emisiji 'Oporbeni zarez' Hrvatskog radija, kazao kako vjeruje da će HDSSB na parlamentarnim izborima postići takav rezultat da ih se pri sastavljanju buduće vlade neće moći zaobići.

'Spremni smo preuzeti odgovornost za vođenje naše domovine i za sudjelovanje u izvršnoj vlasti', rekao je Vulin i dodao kako HDSSB 'može razgovarati praktično sa svima koji prihvaćaju program stranke i njezine uvjete'.

Naglasio je kako je HDSSB-u 'dosta da Slavonija i Baranja uvijek budu na kraju' te kako je stranka kojoj je na čelu jedina kadra beskompromisno zastupati interese te regije.

Na pitanje znači li to da su spremni na suradnju i s HDZ-om i sa SDP-om, odgovorio je potvrdno.

'Mislim da možemo razgovarati i s jednim i s drugim blokom, tko god da bude taj. HDSSB će u budućoj vladi biti korektiv, da se ne događa ono što se događalo u prošlom mandatu, jedna je već sudskim putem dokazana, kad govorimo o Ivi Sanaderu, pljačka na najvišoj razini, ili ono što se događalo u ovom mandatu, zapostavljanje Slavonije i Baranje, nezainteresiranost i nesposobnost. Tu želimo biti korektiv i raditi za interese svih stanovnika Slavonije i Baranje', poručio je Vulin.