VAŠARSKI HUMOR

Pantovčak se pravi blesav: Tko je smislio 'kartonsku Kolindu'?

03.06.2015 u 15:42

Bionic
Reading

Slijedom salvi reakcija koje je na društvenim mrežama izazvala kartonska instalacija s likovima predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i dvojice stasitih gardista na Pantovčaku koja poziva na fotografiranje, što bi se dalo protumačiti i kao konačno sjedinjenje institucije predsjednice s njezinim hrvatskim narodom, tportal je nastojao doznati čija je to bila ideja, je li kartonska predsjednica možda nečiji dar, radi li se o nekakvoj neshvaćenoj internoj šali djelatnika Ureda predsjednice...?

Predsjedničinog glasnogovornika Luku Đurića zamolili smo da nam otkrije tko je idejni autor kartonske predsjednice i kako na nju reagiraju posjetitelji. Podsjetimo, vlastitu kartonsku verziju predsjednica je javnosti predstavila u subotu obilježavajući prvih stotinu dana mandata, pomalo sjetno rekavši da 'ništa ne može zamijeniti žive ljude'.

Novinarski upit poslali smo u utorak, a nakon nekoliko podsjetnika u srijedu je stigao i odgovor.

'Danas smo u projektu Zaposlimo Hrvatsku, veseli nas kvalitetna rasprava i velik odaziv', poručio je, uz srdačan pozdrav, glasnogovornik Đurić.

Što da ne; može mu biti. Osim toga, javnost ima pravo znati da na pitanja koja oni smatraju trivijalnima i zlobnima on neće odgovarati, a što prije to sazna - to njemu manje posla.

Dok s dužnim poštovanjem bilježimo posljednji u nizu napora predsjednice Grabar Kitarović da pokrene Hrvatsku, ostaje nam sa žaljenjem konstatirati da, kako stvari stoje, nikad nećemo saznati tko se krije iza idejnog rješenja koje je pokrenulo niz snažnih emocija među hrvatskim građanima - uglavnom u rasponu od šoka do nevjerice spoznajom da se ono što bismo očekivali vidjeti na kakvu nedjeljnom vašaru sada nalazi u Uredu predsjednice, veselom narodu za uspomenu i dugo sjećanje. Novo(komponirano) hrvatsko zajedništvo, nema što.