U REMETINCU DO DALJNJEG

Veljko Marić stigao u Hrvatsku, supruga i djeca u suzama

02.06.2015 u 19:31

  • +13

Veljko Marić izručen RH

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Bionic
Reading

Veljko Marić oko 16 sati izručen je Hrvatskoj. Srbijanska policija obavila je primopredaju hrvatskoj policiji na graničnom prijelazu Bajakovo, potvrdio je informaciju s granice Petar Barić, dopisnik HRT-a iz Vukovara

Marić je prvo stigao u prostorije granične policije RH, a potom ga je policijsko vozilo prevezlo u zatvor u zagrebački Remetinec, gdje je stigao oko 19.20.

'Presretna sam, ne znam što bi rekla. Nema riječi kojima bih ovo opisala. Čekali smo i konačno smo dočekali', izjavila je za RTL Marićeva supruga Marijana.

Dodaje da se sa svojim suprugom zadnji put čula jutros. Tada se još nije znalo da ga samo par sati dijeli od izručenja u Hrvatsku.

'Znali smo da je postupak u tijeku, ali nismo mislili da će ići tom brzinom. On je bio optimističan, ali nije se nadao da će ići tako brzo', rekla je Marijana Marić.

'Djeca su oduševljena, presretna, međutim najmlađi je pitao zašto tata ne dolazi kući. Teško je to djetetu objasniti, ali sretni smo što je tu u Hrvatskoj pa ćemo vidjeti što će biti dalje', izjavila je Marić.

Sutra će Marijana zajedno s djecom posjetiti supruga u Remetincu. U pritvor mu, kako kaže, nosi voće, povrće i neke osnovne higijenske potrepštine.

'Jedva čekamo da odemo tamo sutra. Veljko je to teško podnio, zadnji put kad sam bila kod njega u Srbiji bio je u jako lošem zdravstvenom stanju. Loše mu je, stvarno mu je loše, samim tim što je bio tamo gdje je bio. Nije redovito dobivao lijekove, nije redovito išao na liječničke preglede. Očekujem da će u Hrvatskoj barem imati adekvatnu liječničku skrb', rekla je Marić.