ZASTRAŠIVANJE ZAPRAŠIVANJEM

Mesiću poštom stigao prah, on sumnjiči 'društvo neće Hrvat na Hrvata'

Bionic
Reading

Ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića prije nekoliko dana dobio je omotnicu sa sumnjivim prahom, potvrdila je u utorak zagrebačka policija koja još istražuje taj slučaj

Sumnjivi sadržaj izuzeli su policijski istražitelji i poslali ga na Zavod za javno zdravstvo, čiji se rezultati analize još očekuju.

Policiji je taj slučaj prijavljen u četvrtak, 28. svibnja.

Tijekom izuzimanja sumnjive materije Ured bivšeg predsjednika bio je kratko zatvoren, kažu u policiji, javlja Hina.

U izjavi za Večernji list Mesić je rekao da 'pošiljka stiže iz društva u kojem su govorili neće Hrvat na Hrvata'.

'Nisam bio na licu mjesta, dobili smo pismo koje je otvorila šefica ureda i iz omotnice se prosuo bijeli prah', ispričao je Mesić za Media servis.

'I policija je to uzela, i javili su nam tek danas. Tri dana Ured je bio zatvoren; kažu da je prah bezopasan i sutra možemo ići na posao', rekao je Mesić. Pitali smo ga je li ga strah. 'Nije. Ili je neslana šala ili plašenje, ja ne znam', odgovorio je Mesić.

Bivši predsjednik ponavlja da se ne boji i tvrdi da ne zna tko bi mogao stajati iza toga niti s čime bi moglo biti povezano.

'Znate kako je Jovo Čaruga rekao kad su mu izrekli smrtnu kaznu vješanjem; rekao je: slavni sude, kome je suđeno da bude obješen ne može se utopiti', rekao je bivši šef države.